Monday, November 9, 2009

rase cam nak give up je...~

Assalamualaikum wbt.....syukur kpd Allah kol 5.30 ptg td tamat lagi satu paper Computer in Science...lega je bile keluar exam hall..bukan lega ape...sejuk sangat....medicine exam hall sejuk sgt2.....orang kate sebab dkat bilik mayat..ye ke..??dah la tak pakai sweater...huhu...

tapi exam petang tadi rase cam nak give up da...tak mampu dah rase...soalan susah...tak boleh jawab sangat pon tadi..main hantam je...sedey sangat2....huhu...tak tau la tu...harap2 lulus je...insyaallah...bile fikir je rase dah tak de mood nak stadi...macam tak yakin je....kenape ye???nak kate tak stadi,dah stadi...tapi mungkin tak cukup lagi lah tu....mungkin juga ade hikmah disebaliknya...

kadang2 saye rase dah tak mampu nak go on ngan programme ni...bila tgk orang lain dapat markah tinggi2 a bit envy to them....kenape saye tak dapat camtu...rase rendah je mase tu...segan..malu...

Ya Allah...jauhnye fikir....macam tak bersyukur pulak...Na'uzubillah....mohon jauhkan dari golongan yang tak bersyukur atas segala rahmat Allah....beriku kekuatan dan kesabaran untuk menempuh segala dugaan Mu Ya Allah...permudahkanlah urusan hambaMu ini dalam menimba ilmu dan mengamalkannya ke jalan yang benar...Amin...

setiap tangisan akn berhujung dengan senyuman,ketakutan akan berakhir dengan rasa aman,dan kegelisahan akan sirna oleh kedamaian.kobaran api tidak mampu membakar tubuh Nabi Ibrahim as.dan itu,kerana pertolongan ilahi membuka jendela yang mengalirkan.....

janganlah terasa terhimpit sejengkal pun,kerana setiap keadaan pasti berubah.dan sebaik2 ibadah asalah menanti kemudahan dengan sabar.dan Allah mungkin akan menciptakan sesuatu yang baru setelah itu semua,tetapi sesungguhnya setelah kesulitan itu tetap akan muncul kemudahan....

~go forward hasni syakila...~dont ever look back...semua tu hanya dunia semata2....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH