Tuesday, November 3, 2009

A surprise gift…..~

Assalamualaikum wbt…..ade gak mase sket nak update blog hari ni…..tambah2 stadi week ni…rase cam tak ready lagi nak exam ni…huhu…moga2 diberi kekuatan oleh-Nya…InsyaAllah….Nak cepat2 balik rumah je….is missing my home….the place where the love is always been enough for me…ehehehe….

Semalam saya bli baju nak dihadiahkan kepada seseorang….sape ye…????tak payah bagitau la....mane tau kot2 si penerima akan bace blog ni...:=)...dan petang tadi saye dah pos ke alamat nye….penat pusing satu bandar nak cari post office...hopefully the present still in a good condition mase sampai tu….dan penerimanye pon tak terkejut lah….actually,tuan pny diri tak tau pon…surprise la katakan……saje je….nak buat havoc sket…..

Fikir pny fikir nak kasi ape….akhirnye bli lah baju….mintak2 padan ngan si pemakainye….bestkan kalau kita dapat something dari orang lain….rase dihargai…..rase diingati….terharu pulk…..eheheh….tapi ape perasaan si pemberi kalau si penerima tak ucap terima kasih…apatah lagi nak hargainya….keciknye hati..tapi takpe la…

ade gak rase cam pemberian saye ni tak dihargai oleh penerima je…..tapi cpt2 saye buangkan perasaan tu….niatnye hanyalah untuk merapatkan lagi ukhuwah yang telah terjalin...biarlah si penerima tak nak pon....mungkin orang tu lagi happy kan????I hope so…..kire ada gak peringatan dari orang yang mengingati orang yang sentiasa diingati…harap2 vice versa lah kepada penerimanya…eheheh….

dalam buku "Jangan Bersedih,Setelah Kesulitan ada Kemudahan" tulisan Dr 'Aidh bin 'Abdullah Al-Qarni,dalam satu bahagian tu....Aristotle ade menyebut,"manusia ideal ialah manusia yang gembira dengan pekerjaan yang dilakukan demi kepentingan orang lain."..harap2 begitulah...dan ade juga disebut tangan diats lebih baik dari tangan dibawah....seelok2 nya kita hargailah tangan yang diatas....wallahua'lam...

hopefully,benda tadi sampai dengan selamat....dan selamt mencuba kepada si penerimanya....secial n3 for the receiver...i hope so...( ^-^ )....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH