Tuesday, January 17, 2012

aquaria ^^

salam 'alaik





ALHAMDULILLAH, semalam berpeluang ke AQUARIA KLCC. jangan bilang saya jakun. hahaha. :D

masuk saja anda pasti akan terpesona dan rasa berbaloi dengan harga tiket yang tersebut.








kami lah yang berlagak "jakun" itu. hahaha


piranha







see, the two big fishes






cantik sangat!


two visitors ;P





masuk saja ke kawasan terowong yang menempatkan 4 ekor shark, penyu dan pelbagai jenis ikan yang tak terbilang banyaknya. Subhanallah, cantiknya dasar lautan.
menyusuri terowong yang sepanjang 90m ini pasti membuat anda teruja. yang mana sambil2 jalan tu tetiba ada shark lalu atas kepala. OMG!





the longest tunnel in Asia. the journey is begin ^*











the shark swim just on our head. OMG!



and the shark again...


begitu tekun cik pelawat ini...thank you dear for spending time together^^





kami keluar dan masuk balik. hehehe. dan berpeluang bergambar dengan shark. penat tau kejar dia semata-mata nak ambik gambar. ^^












sempat juga menyaksikan "shark feed time". tapi masa tu shark tersebut jual mahal, dia tak makan pun ikan yang dibagi oleh diver tersebut. piranha feed time tak sempat tunggu. sob2. T____T



the best moment that I've ever had with you. thank you very much !^^





gambar2 tersebut hanya diambil menggunakan sony e sahaja. huhuhu. nak guna kamera canggih masih lagi tak mampu. ^^

okey, saranan penaja, selain jalan2 window shopping di mana2 shopping complex, boleh pergi ke Aquaria tengok ikan, yang dah memang takleh beli pon. hahaha.
tengok dasar lautan yang memang osem, yang ALLAH ciptakan dengan sebaik-baik ciptaan. ALLAHU AKBAR!


jom ke Aquaria. kempen ke Aquaria disamping kempen memelihara jerung atau dengan kata lain save the shark fin :)

and last but not least, saya rasa macam tak nak keluar, dan rasa macam nak je kerja kat Aquaria tu. heee!


"berjalanlah kamu di atas bumi ALLAH yang seluas-luasnya ini."



babai shark and friends........

Friday, January 13, 2012

the end~

salam a'laik




ALHAMDULILLAH, the final exam was officially ended. ^^
sapa yang tak gumbira bolehlah angkat jari kaki yang tengah...:P

berakhirnya exam tadi maka, berakhirlah juga semester pertama tahun 3. kejap je rasa. nanti awal bulan 2 ni masuk sem 2, lepas tu practical, then final year, then grad. hooyeeh!
(gaya macam tak sabar nak grad je)

dan juga cuti pendek saya bermula. ye begitu singkat sekali hanya tiga minggu. apa sangat lah yang boleh dibuat melainkan marathon cerita di tv. hehehe.
tolak makan, tidur, tengok tv dll maka tinggallah dalam seminggu lebih plus minus. hahaha. ade pulak pengiraan lagu tu.

tambahan pula, 3 minggu tu tanpa komitmen apa2 (maksudnya komitmen study, dateline assignmet, quizzes and so on) pun. maka bertambah osem lah kehidupan saya seperti vodeo2 osem di blog milik En Gabanna untuk tiga minggu itu. INSHA-ALLAH ^^



bukan esok tapi hari ni ^^


"Dia" sudah kembali. terima kasih kerana sudi berkunjung. walaupun ada masanya keadaan yang sukar untuk berhadapan dengannya. nanti kita jumpa lagi. mesti! paling dekat pun next sem. hihihi.><

dah puas berkepit dengan "Mr.U" sekarang giliran nak bersama "Mr.T" plak. semoga ALLAH memberkati apa yang dah saya buat. semoga juga lecturer2 kesayangan saya lembut hatinya semasa pemarkahan dibuat.

DIA yang menggerakkan hati dan fikiran kita untuk menerima atau menolak apa yang dibaca, DIA lah jua yang memudahkan kita semasa kesusahan mahupun kesenangan. tiada siapa yang berkuasa melainkan DIA, ALLAH!


"dan bahawasanya manusia hanya memperoleh apa yang diusahakan dan sesungguhnya usahanya itu kelak diperlihatkan olehnya."
(An-Najm:39-40)


semoga ALLAH membalas setiap usaha kita. allumma ameen!

selamat bercuti. jumpa lagi semester 2. INSHA ALLAH. ^_*







*mood bercuti*-apa nak buat ye?



12012012

salam 'alaik





12 01 2012,
the date came again,
12 01 2002-12 01 2012,
it has been 10 years since we first met,
it has been 10 years since we have a first conversation with,
it has been 10 years since we know each other,
it has been 10 years since being a friend.

10 tahun satu masa yang agak lama,
perkenalan yang begitu panjang,
10 tahun yang lalu kami sama-sama masuk asrama,
pertama kali merasa hidangan di dewan makan,
pertama kali merasa hidup di hostel,
pertama kali merasa hidup dalam keramaian,
tak lupa juga pertama kali merasa erti sebuah sakit rumah(dibaca homesick).


hari terakhir di asrama ;(


dah hari ini majoritynya sudah di tahun akhir pengajian, dan ada juga yang dah pun grad, yang bakal grad tahun ni, yang sudah bekerja, yang bakal berkahwin, yang sudah berkahwin, dan yang sudah bergelar seorang ibu. Alhamdulillah!

sem0ga ALLAH mengukuhkan ukhuwah yang kita bina, dan semoga ALLAH mempertemukan kita kelak. (dah lama tak jumpa semua orang) T____T



bingkisan rindu
untuk semua sahabat-sahabat yang dirindui dan dikasihi selalu :)



Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita


"pre-grad" la lebih kurang.^^
yang real punya INSHA ALLAH tahun depan. ^^


Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu




kita berjumpa dan juga berpisah kerana ALLAH.
semoga pertemuan kita menjadi tidak jemu dan perpisahan itu menjadi tidak gelisah.
all the best untuk semua
may ALLAH showers HIS blessing upon all of you always ;)






Friday, January 6, 2012

azzahra of the day ^^

salam 'alaik





masih meng"update" blog di minggu peperiksaan?
ish2 :P

waktu2 begini otak kena rehatkan? hihi ^^




oh ya,
after more than one week,
the name was given.
the daddy was successfully found the name,




welcome

WAN NUR HASYIEMA AZZAHRA BINTI WAN HASNIZAM

i will call you Azzahra,
the same as Fatimah Az-Zahra,
the daughter of prophet Muhammad SAW.





lawatan saya ke KL pada musim exam selepas 3 hari Azzahra lahir...^^





Kakak will always love your until Jannah..^^


tengah hari tadi baru discharge daripada ward sebab kuning.





p/s: oh, hati,jiwa, perasaan dah tak sabar nak habis exam, walaupun my 1st paper is not started yet. T___T



tengok baby rasa macam seronok je kahwin. atau lebih jelas rasa macam nak kahwin.
status yang membunuh. hahaha. :D


*eh lupa, orang tu balik rumah terus jadi senyap je. ber"uzlah" barangkali. nak mencari diri katanya. *^^




sekian.

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH