Sunday, May 29, 2011

ceritera di gombak (season 2 ; part 3 ); home loan

salam 'alaik



akhirnya, saya berjaya membuat loan dengan Bank Muamalat untuk beli rumah. yeay! guna bank muamalat sebab UIA pun guna Bank Muamalat. boleh percaya, insya-Allah. hehehe.

oh sebenarnya yang di atas itu rekaan semata-mata. ianya adalah sebuah tugasan yang harus disiapkan. hehehe.
dell berdarah ni pun orang sponsor, ni kan pulak nak beli rumah. mimpilah. hahaha.
nak beli rumah. kena "buat masjid" dulu. eheh.

tapi sebelum tu kita beli keta dulu. hehehe.

ni adalah subjek Financial Management. menarik jugak subjek ni. bila dah ada kira-kira ni suka lah, tak ngantuk sikit. hehehe

dah nak hampir sebulan short sem 2011/2012. kejap je. hujung bulan 6 dah final exam. kalau ikut jadual 3hb 7 dah habis. tak sampai 2 bulan pun sebenarnya. tapi kalau final exam subjek yang saya amik tu lagi awal, lagi cepat saya boleh balik.

nak pusing 1 malaysia before puasa dengan bunda. hehehe.

untuk subjek Strategic Management, macam biasa. aktiviti giat akan dijalankan. hehehe.

oh ya, satu yang saya suka di UIA GOMBAK, perkhidmatan wi-fi registration sangat teratur. sangat berpuas hati. layanan 1st class gitu, tak perlu tunggu hari yang sesuai la nak g register wi-fi. tetiap hari je boleh.

10hb 6 mid term exam. doakan saya.



>>>> to be continued.....


p/s : tahniah untuk sahabat saya yang baru mendapat cahaya mata sulung nun jauh kat Jepun sana. tahniah Iluni dan suami. dulu2 masa kat sekolah, sekarang dah jadi ummi baby girl. cumel sangat macam ummi dia. semoga mujahidah kecil ini menjadi anak yang solehah buat ummi dan abinya. insya-Allah.

anak sudara sulung batch kami 5trez 0206. mabruk aunty2 sekalian. uncles takde ye .hehehe.

p/s 2: ini n3 yang ke- 300. dan n3 yang pertama di tulis dengan dell berdarah. hehehe. apa nama nak bagi ni. nanti la fikir.(^_*)




wassalam

8 comments:

-amal- said...

syakila,kitorg kat sini pun mid term ungs 10hb.^_^

Nadzipah said...

"nak beli rumah. kena "buat masjid" dulu. eheh."

nak like boleh? haha*^^*

tapikan..ok je..kalau beli rumah dulu baru 'buat masjid'...lepas siap masjid boleh terus masuk rumah..heheh...

hasnisyakila said...

amal: good luck amal...sap lagi wat shotsem kat sana?


kak long:

like lah sebanyak mana yang anda suka...hahaha...kerana ianya adalah rekaan semata-mata. hahaha

kena beli keta dulu baru senang nak g hurey...hehehe...

Nadzipah said...

hahaha...kalau menjadi realiti pun ok je..heheh...

ya betul! apa2 hal kete kena wajib ada..rumah xpe leh sewa dulu..kete mesti kena ada..baru leh berhurey2 dgn selesa..hehe

-amal- said...

ada nab dgn iffa gak kat sini...kitorg ambik ungs dgn rkud dgn first year..^_^
korg kat sana do your best ea!
kirim salam org sana.

hasnisyakila said...

kak long:

ok ko?hehhehe..nati kita pk..hahahaha...


amal:
insya-Allah...jumpa nanti....

hasnisyakila said...

kak long:

ok ko?hehhehe..nati kita pk..hahahaha...


amal:
insya-Allah...jumpa nanti....

hasnisyakila said...
This comment has been removed by the author.

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH