Wednesday, May 11, 2011

ceritera di Gombak (season 2 ) : terOwong

salam a'laik...


sambungan dari sini

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah,
kali kedua saya melangkah ke UIA GOMBAK untuk short semester yang kedua dan mungkin juga the last short semester here. hehehe.

tahun ni duduk di "rumah Sumaiyah"

dalam diri selembut sutera kau miliki iman yang teguh,
kau nyalakan obor agama dirimu bak lantera,
dibelenggu jahiliyah kau tempuh dengan berani,
......

Sumayyah, kau lah lambang wanita solehah,
kau lah wanita terbaik sebaik manusia,
namamu tetap menjadi sejarah.

lagu Sumayyah terngiang-ngiang di kepala. hehehe

hari ni first class di Kuliyyah of Economics.
Sumayyah ke Econs, aduih, jauh bangat.
Lagi seronok masa kat Safiyah dulu.
naik turun tangga yang agak2 tangga kat Batu caves tu.huhuhu
boleh kurus . hahaha.
lalu terowong yang segala bagai tu,
lalu AIKOL dulu baru sampai ke Econs,
takper, i like. ganti yang dok makan kat rumah dulu tu. hehehe.
tapi nasib baik kelas 2 kali je seminggu, hari lain kita enjoy. yippee!

first class, Strategic Management.
kusangka Bro.Suhaimi yang masuk, tapi rupa-rupanya "abang" foreigner.
hahaha
tidak lah. lecturer foreigner.
nama beliau En Ridhwan Fortein. kalau tak nsilap. hehehe

anyway, i think i like your style.
i think i like your lecture. hehehe.
i did it!

class kedua, Financial Management.
scary oooo. takut i. huhuhu
calculator saja dah RM130. DIULANG TULIS. RM130
habis duit ma bagi.huhuhu.

ke bilik lecturer, mencari bro.Asrul.
seronok beliau main nyorok2 ngan kami. tanya punya tanya nak jumpa bro Asrul, tengok2 memang brother tu pun tgh cakap ngan kitaorang.
tak ke kantoi namanya tu., hehehe
mentang2 kami budak Kuantan yang sememang sesat di bumi Gombak neh. hohoho. tak kenal2 sapa2.
tapi kami kenal HOD kami. hehehe. kami suka beliau :)

dah habis pasal terowong. hehehe.
i enjoyed my class,
i enjoyed my day,
ALHAMDULILLAH.
thank you ALLAH
i made my day at least today.(^_*)




wassalam

4 comments:

Syimah Karimah said...

selamat blaja kembali~~!
wow~murah gler clculator awk..
hihi..

hasnisyakila said...

ayok..habis duit..
terkejut madam bagitau tadi..hehehhe

Nadzipah said...

huish...mahal bangat sih...

calculator apa tu?

penah kena macam tu gak...
kita ni punya la tanya mana senior tu..rupa2nya yang dok bersoal jawab dengan kita tu la senior yang dicari..

boleh pulak dia selamba je tanya macam2...kena tipu hidup2...mentang2 la tak kenal..

hasnisyakila said...

financial calculator....
habis duit..huhuhu...
takpe, investment..hehehehe....


kena jimat neh...nak bayar yuran lagi....nak makan lagi..
meh la teman k ila makan, xda kwan nak teman makan.huhuhu...

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH