Thursday, November 12, 2009

hilangnya sumber kekuatan...~

salam ukhuwwah buat semua....hope all of you always be blessed by Him with Iman and Islam for good....syukur tadi lepas lagi satu paper..and one more left for next week...InsyaAllah...dah tiga bulan pemergian arwah we(ayah) tercinta...sedikit sebanyak ada perasaan rindu dan teringat kat arwah...last week,bile buka fb kawan satu kelas f5 dulu,baru dapat tahu yang dia pon baru kehilangan arwah abah tercinta...Al-Fatihah buat arwah..sori aini,saya baru tahu...banyak2 bersabar....kita mengalami situasi yang sama yang memerlukan kekuatan dan kesabaran untuk terus melangkah ke hadapan...mudah-mudahan diberkati dan dilindungi oleh Nya...

bila teringat kembali detik2 kehidupan lepas arwah tak de,rasa sedih pulak.....rase macam satu kehilangan tempat bergantung....sekarang ni nasib baik ada kak ayu teman ma kat rumah...ada gak teman...kalau tak sunyi sgt2...kak ain plak tak dapat transfer balik kelantan....kena try lagi lah..kalau ade ape2 kak ayu lah yang buat cam bayar bil,beli barang....ma memang tak keluar...kalau keluar pon pg umah anak2 je...

hari tu kak ayu pergi pp beli barang rumah dan die mesej saye cakap keluar bli brang...tanpa dipaksa2 menalir gak air mata ni setelah sekian lame tahan...maybe sibuk ngan stadi....sedih sangat2....tak tau nak express camne...kalau dulu ade orang yang buat benda2 tu..just bagutau nak beli ape je...tapi sekarang semuanya dah berubah...tapi nak wat camne kan...sabar je lah....

saye pon kalau balik umah mase cuti susah takde orang nak amik dan hantar..kena bagtau kat kakak or abang lah...ade dok menetap kat kelantan...dekat ngan rumah...boleh balik hari2..kalau mase cuti tak la sunyi sgt kat umah...ramai yang balik...bila tkde orang kat umah tu sunyi sgt2...saye sendiri pon masih tak berani nak dok sorang2 kat umah tu...sebesr2 umah tu cam takde orang je...kat bahagian ats pon naik kadang je...banyak lepak kat bawah la...

sekarang ni pon asal nak balik u je mesti nangis...tak tau lah kenape...sedih nak tinggal umah kut...tapi dulu ok je...maybe baru lagi....takes time recover it....huhu...kalau boleh nak dok umah je...tapi apakan daya...misi menuntut ilmu ni lagi penting...amanah yang mesti ditunaikan....biar orang yang memberi amanah tak dapat tengok pon...perjalanan saye masih jauh....degree pon baru nak habis sem satu...4 tahun lagi..insyaallah...

semoga diri ini diberi kekuatan,kesabaran dan keyakinan untuk terus berjuang di bumi Allah ini...sesungguhnya tiada tempat berlari dari taqdir yang telah ditentukan...satu2 nya jalan adalah dengan beriman kepada taqdir tuhan kerana taqdir pasti berlaku walau apa jua keadaan pon....Qadha' Allah pasti berlaku baik kepada yang menolak atau menerimanya...

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH