Wednesday, November 18, 2009

berakhir sudah sem 1 2009/2010..~

Alhamdulillah,ptg tadi last paper....Calculus 1...open book exam...penat kami bawak buku ala2 kamus tu masuk exam hall...soalan pon boleh tahan lah...nama dah open book exam...overall,boleh la jawab....even tak tau btol salah...semoga dapat markah yang memberangsangkan...InsyaAllah...last exam calculus tadi,maka berakhirlah sudah sem satu CTS first year students....Syukur...

kami last exam hari ni,tapi SPM candidates kat luar sane tu baru stat exam hari ni...terbalik plak..sabo la ye adik2...go through all da subjects..kami dah merase dulu..ehehee...takpe,after SPM cuti puas2...so,just want to wish god luck to my dearest niece Mirah and not too forget my cousins Angah(Alyaa Farhah) and Ema...all da best people...work hard and turn to Him...

Kejap je rase...pejam celik,pejam celik,exam...then habis exam...dan sekarang dah cuti sem 1 before melangkah ke sem 2.....tapi cuti kejap je la...huhu...takpe lah...janji cuti..eheh...tak saba nak balik umah neh...nak qada' tengok tv....haha....hbo,hallmark,hitz.tv are waiting for me now....i will come for you tomorrow...ohooo.....

macam2 dah rase sem ni....first time rase menjadi seorang undergraduate student....macam mane lecturer ajar,discuss ngan kawan2,presentation dan macam2 lagi lah...seronok ade,sedih ade,tension pon ade...tapi kadang2 lah...sebenarnya tak suke tension2 ni...i'm trying to avoid it....dan yang paling best skali boleh knal lebih rapat ngan kawan2 satu programme..walaupon dah kenal kat PJ dulu,tapi rase2nya kat sini lagi rapat...dengan macm2 aktiviti yang dirancang oleh batch keader kami...

sem ni jugak banyak kejadian yang dah berlaku dalm hidup saye...sedih,gembira semua ada...pemergian arwah we(ayah) tercinta ke rahmatullah pada 21 ogos yang lalu...mase tu saye baru nak stat mid term exam...satu pengalaman yang paling sedih dalm hidup...first time kehilangan orang tersayang....semoga allah mencucuri roh arwah..ameen...sem ni gak saye banyak skip kelas ats sebab2 tertentu..dari arwah sakit sampai beliau meninggal..every week saye balik...tapi Alhamdulillah dapat gak catch up balik ape yang miss mase lecture...

dan mase sem ni jugak la saye join usrah CTS bersama akak senior dan beberape sahabat2 yang lain...ade jugak mase untuk melupakan seketika urusan dunia untuk mengahadiri usrah sebagai santapan rohani...mase ni la kita nak mencari dan belajar...mase muda bukan untuk disia2 kan..kita tak tahu ajal kita bila...orang muda tak semestinya mati lambat kan???mase untuk kita berubah dan merenung kembali ape dah kita lakukan sepanjang hidup di bumi allah ini....

semoga ape yang berlaku sem ni menjadi pedoman dan kenangan untuk diri ini...dan juga untuk memperbaiki ape yang lemah kerana tak semua manusia sempurna keadaannya...masa untuk berubah dari yang baik kepada yang lebih baik disamping untuk mendapat keredhaan allah...semua itu kita perlu terokai bukannya datang dengan semudah2 nya...

wallahua'lamu bissowab...illalliqak...

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH