Thursday, February 16, 2012

awak nampak free, tapi busy la.....

salam 'alaik



minggu ke-2 di semester baru. masih lagi bersemangat :P
walaupun tugasan sudah mula memenuhi dinding bilik. T___T


semester ni saya hanya amik 4 subjek berjumlah 12 jam. oh lupa, tambah lagi o.5 jam untuk skill ii. walaupun hanya 4 tapi. emmm, mengeluh panjang. huhu


Advanced Analysis - nampak saja dah advanced, dan memang sangat advanced. abstract habis. proving takes place. and then, I'm noticed that I'm sick of proving, instead of calculating. anybody wants to give a hand?
lecturernya- pertama kali belajar dengan beliau. pengajaran yang begitu cepat, berserta kerja rumah (dibaca homework) yang begitu banyak sekali.

English for academic writing- buat pertama kalinya subjek bahasa inggeris di ambil setelah EPT (english placement test) di UIA PJ dulu. English sudah berkarat.
dan kali ini memerlukan effort yang lebih untuk research paper. i got the topic ^^

Probability and Statistical Inference- subjek major yang pertama. lagi detail daripada yang dah belajar.

Operational Research- ape tu? OR ni sebenarnya kita nak create mathematical model for solving any problem.


secara peribadinya memang subjek tu nampak sikit. sampai sahabat saya kata "jeles tengok jadual syakila." i can't say anything. hehehe. that's the fact^^
tapi sebenarnya "pengisian" itu sangatlah berat. seharusnya saya risau. dan memang dah risau.




"ALLAH tidak mengubah nasib sesuatu kaum itu
melainkan mereka sendiri yang mengubahnya."
(13:11)



ayat2 ni begitu sweet sekali. berkali-kali saya baca. ALLAH, indahnya


"sesiapa yang bertaqwa kepada ALLAH (dengan mengerjakan suruhannya dan meninggalkan larangannya) pasti ALLAH akan mengadakannya jalan keluar (daripada perkara yang menyusahkan) serta memberinya rezeki daripada jalan yang tidak terlintas di hatinya. dan ingatlah sesiapa yang berserah bulat2 kepada ALLAH, cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). sesungguhnya ALLAH melakukan segala perkara yang dikehendakinya. ALLAH telah pun menentukankadar dan masa bagi belakunya tiap2 sesuatu."

(surah Ath-Thalaq:2-3)
(atau ayat seribu dinar)


sweetkan. ALHAMDULILLAH ^^





book marathon - sedang mengusahakan diri sedaya upaya untuk menghabiskan segala buku yang ada (beli tapi tak sempat baca) sebelum tibanya international book fair bulan 4 ni. hehehe ^^


sebelum berundur, kena tak dengan tajuk kat atas tu? ^^





wassalam....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH