Monday, April 26, 2010

~ceritera di gombak...~

salam 'alaik...

Alhamdulillah dah selamat register kat UIA Gombak….semalam register mahallah..masuk Mahallah Safiyyah…so,sapa2 nak jumpa sila ke mahallah safiyyah i……ssememangnya saya tak pernah sampai UIA Gombak ni…pergi dulu pon ngan bus…pihak UIA handle..So no wonder la…

Dan semalam Kak Ain yang hantar..ada bersama Harith dan mamanya serta Kak Rah…before tu kami bawak Harith jalan2 kat Giant Gombak..hehee..buat ubat rindu kat papanya…hoho..sian Harith kena tinggal kat papa...Harith dah masuk UIA…diusia 4 bulan…hebatkan???


~kau sentiasa di hatiku~...:-D

Pastu nak dijadikan cerita,semua tak pernah masuk Gombak…masa sampai Tanya la en guard tu kat mana Mahallah Safiyyah…tapi tak sempat tangkap ape yang dia sebut..last skali pusing dua kali roundabout dan keluar balik..haha…rupa2nya senang je…kena pusing satu UIA barulah boleh sampai Mahallah Safiyyah…

Lepas maghrib diaorang pon balik..tinggallah daku bersendirian…ceewah..Hehee…alah bukan tak biasa kena tinggal.….saya kan budak bagos…eh,puji la plak…sori,masuk bakul angkat sendiri….hoho…bilik yang duduk ni plak wifi excellent..alamatnya habislah budak ni…bila masa nak study kalo ada internet…kesian kat saya…bilik kat Kuantan internet tak dapat…

Hari ni first class kat Department of Economic and Management Science….oh lupa…buat pengetahuan semua,saya buat shortsem di Gombak sebabnya amik minor in Business Administration…so majority lecturer di Gombak…kalau tak mereka kena datang Kuantan masa weekend…oh no...weekendku tak boleh diganggu…

Hari ni kelas kol 2…so pagi tu enjoy lah..apa nak buat..dah nasib…hehe…punyalah susah nak cari seminar room kat department econs…dah la semuanya ,kami berempat (Kak Hawa,Jiji,Rami dan saya) alien yang datang dari mana ntah…tak tau mana2…jalan je…ikut kaki bergerak…cari tangga tak jumpa….cari lif,lif rosak plak…dua orang mangsa pertanyaan kami…last skali ikut akak tu…jumpa gak seminar room aka class kitaorang sepanjang shortsem ni..syukur…

Sem ni takde kelass pagi…hooorreeyyy…sangatt2 suka…jumaat pon takde kelas…so,weekend boleh blah la…tapi kena ingat assignment dah ada…so you must go now young lady….

Semoga saya diberi kekuatan untuk menempuh sem ni…mudah-mudahan ALLAH mempermudah urusan hamba-Nya ini….InsyaAllah….

~we cant direct the wind but we can adjust our sail~

p/s: rasa cam nak balik je...huhu...
ada lagi..to be continued…

wassalam...


3 comments:

-amal- said...

salam...wah,you sound happy..
happy for you..
kila, quote tu rasanya "we cannot direct the wind"..
hehe...correct me if i'm wrong..^_^

hasnisyakila said...

w'salam...aah...rasa tadi dah betol...xprasan..tq...nati edit balik...happy bena..hhaa...but then,a bit ok..alhamdulillah..

munirah said...

good luck dear...
jgn sedih2...
blaja molek...
biar dpt DL lagi sem ni...

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH