Wednesday, November 10, 2010

tragedi 6 November,,..~

salam a'laik....


blog sentiasa diupdate.....kerana banyak masa kosong,tak tau nak buat hape....hehehe...kalau biasa tak cukup masa nak study....huhuhu.....ewah,you rajin ke study princess myself..:-))

so,janganlah terboring plak baca n3 ini...

yes,a true story that happened to my friends and i....jangan marah jika terkasar tercampur bahasa...hehehe...


******************

We went to an outing on Saturday evening to have our dinner outside. All of sudden, masa nak tunggu traffic light enjin kereta tiba2 mati...kalau anda semua boleh bayangkan,masa tu dalam 6.30 petang dengan kami yang semua perempuan...

lepas tu keluar tengok apa yang patut....dekat traffic light mesti la banyak kereta....semua dok pandang2...kami buat dek je....hahaha...that's all we can do...huhuhu...kalau lah kereta tu rosak depan mahallah At-Tabari,macam mana ye.????..hahaha....

tapi Alhamdulillah, Allah sent us a kindly uncle who stopped for a while to ask us what was going on at that time....then, that uncle baik checked the car and at the same time called his friend,who said he will come only after one hour from the time that incident happened.....apa jadi dengan kami....cuak kan?????

uncle baik sent us to UIA back....malam tu hujan turun selebat-lebatnya membasahi bumi....the car was not settled yet...revision is still going due to final exam....then, uncle baik call dan cakap tak payah keluar tapi but he will come and take the car key to settle the problem...see....

hujan.....malam.....beliau tak kenal kami...kami tak kenal beliau...mula2 rasa takut untuk percaya tapi uncle baik begitu sungguh2 nak tolong...takkan dia nak tipu kami...Masyaallah,that uncle baik is really nice,helpful man...we owed him big...he was truly a trustworthy person....

kereta selamat dihantar kembali oleh uncle baik..Alhamdulillah...terbukti uncle baik memang benar2 baik....oh uncle baik, you are really a nice man that i've ever met...may ALLAH bless you and the whole family....your family be blessed with you....:-))

and then we did our revision smoothly on that night...thank you ALLAH for sending us the best man to solve our problem....hope to see you again uncle baik!!!

and then again, the story will be ended...hahaha....


-THE END-


***********************


Moral of the story :-

:- buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sesekali....*quote cumil*:D

:- Kalau kita buat baik dekat orang, ALLAH akan tolong kita..INSYA-ALLAH...

:- don't be a pessimist... don't judge a book by its cover...

:- setiap yang berlaku ade himahnya...mungkin ALLAH nak kami study hari tu...kan tengah exam....

:- setiap yang berlaku tu ujian dari ALLAH...jangan mudah putus asa...


wallahu'alam...



**** math methods masih menjadi tajuk perbualan....anda semua tahu????****


habis exam adalah masa yang semua orang suka....it's including me....hehehe.....


wassalam....

3 comments:

syima said...

kila..
kan best klu de gmbr2 tu..
hihi..

hasnisyakila said...

hahahha..
tak sempat nak amik ngan kak hawa..

ema aling said...

alaaaaaaaaa
mahu itu gambar!hik3

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH