Monday, June 18, 2012

USM vs UIA

salam 'alaik




Alhamdulillah, Khamis lepas saya dan register untuk internship. tapi disebalik tu ada kisahnya. biasalah kat tempat baru, sememangnya buah ‘langsat’  begitu murah. hehehe.

hari pertama sesat itu sudah normal, jangans esat selama-lamanya.

"tunjukkan  kami jalan yang lurus" :)


hari pertama sapatutnya mendaftar di kompleks pendaftar. cari punya cari, akhirnya jumpa. jauh berjalan. tugas seterusnya. kami ke department Biostatistik dan Metodologi Penyelidikan di USM Kubang Kerian untuk berjumpa dengan HOD iaitu Prof Dr Syed Hatim.

kami tunggu prof, semangat la kan. biasalah first day. tapi prof tak masuk. beliau tersangat busy. kami hany mendengar cerita daripada students kat sana sahaja yang katanya prof syed ni baik. saya dalam haati "alhamdulillah kalau gitu"

"Prof orang Burma. so kena speaking la ngan dia. dia buleh ja cakap melayu, tapi tak expert sangat."

 dush!

takpe, practice. menyedapkan hati. hehehe. practice makes perfect ;)

maka kami pulang dengan hampa dihari pertama intern. :(

dan semalam Alhamdulillah prof masuk. dapat jugak jumpa prof saya. hehehe. told you,prof memang baik. cakap punya la laju. tapi explanation beliau so goooood. dibaginya pinjam buku untuk dibaca. buku apa?

mestilah buku statistic

maka bermula tugasan pertama kami.

"you find the topic for research. how many day you want? okay, you tell me on Wednesday"

"baik profku" :")

 disebabkan kami dibawah pusat pengajian kesihatan, maka research juga kena berkaitan medical jugak. data yang harus diambil daripada medical data ataupun questionnaire daripada patients.

bermula tugasan pertama. semoga ALLAH memudahkan :)
senyum dan berlapang dada, Insha-ALLAH, ALLAH sentiasa ada untuk membantu.



USM vs UIA:

besar jugak USM ni. sampai boleh sesat :)
 sememangnya terus lain daripada UIA. kat USM kami jumpa pelajar Cina. kat UIA semua muslim. lecturer sahaja mungkin ada yang non-muslim.
papan tanda di USM banyak in Malay.
kami masuk library, tempat duduk tidak diasingkan. agak la pelik. tapi okey je.

lain belalang lain padangnya.
dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung :)

senyum :))))




nota 1 : my daddy that always be my hero forever :)
Al-Fatihah untukmu.semoga sentiasa tenang di sana :)

to all daddies with love, happy father's day. 
kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah membawa bahagia. :)


nota 2 :
PR mesir dimenangi oleh calon ikhwanul muslimin. senyum lebar:)
bak kata kawan saya yang dengar talk dr hafidzi,  dr kata "doalah biar ikhwanul muslimin menang. mana tau nantt ada air-asia boleh terus masuk Palestine :)












2 comments:

Nadiah Sidek said...

oo..usm kubang kerian rupanya. usm sana akak tak tahu macam mana. akak dulu di usm penang :)

hasnisyakila said...

aah...USMKK...hehehe...

macam hospital je saya tengok...hehe ^^

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH