Tuesday, July 3, 2012

LI minggu 3

salam 'alaik



rasa macam dah lama tak meng'update'. hehehe ^^

Alhamdulillah, minggu ni masuk minggu ke-3 saya practical ni USM. bukan practical pun sebenarnya. macam students je. buat research. baca journals. huhu :(

rasa macam jealous  pulak dengan orang lain.T___T

minggu ni saya dah start distribute questionnaire. mencari respondent yang berumur 40 tahun ke atas is very hard. kebanyakan mereka macam malas nak jawab sendiri. sudahnya saya yang bertanya dan saya yang menanda. tak kisah pun janji mereka ada cooperation.

dan akhirnya sampai jugak saya ke Klinik di HUSM, malah sampai ke taman tepi wad bersalin lagi. hehehe. teringat masa tunggu maisarah masa mula-mula lahir dulu.  ^^

nak approach orang ni rasa macam-macam. takut kena marah je. tapi beranikan diri. kalau jumpa yang peramah memang after jawab survey tu borak-borak dulu. panjang pulak jadi ceritanya. 

sampai ada yang mengatakan saya ni bakal doktor. memang tergelak besar, tapi dalam hati la. hehehe. bakal suami saya doktor. hahaha :P
dan sorang makcik tu kata, sebenarnya saya dah tahu jawapan untuk semua soalan tu, just saja nak tanya je. :)

jujurnya saya bukan berminat untuk segala jenis medical journals or whatever. apa sahaja berkait dengan medical ni saya allergic sikit, campur dengan malas nak membaca.
maka betul lah kata cerdik pandai, "medic is not my cup of tea" . hahaha.

kajian berkenaan colorectal cancer atau dikenali sebagai kanser kolon/ usus ni, saya memang faham(sikit-sikit), tu pun sebab nak buat research. nak kata faham macam budak medic memang bohong besar la. langsung tak. lainlah kalau tanya saya pasal maths. Insya-ALLAH boleh jawab :)

bila tengoj students masters kat sini buat research, saya fikir balik nak ke aku amik masters. macam rumit je.
masters di USMKK ni memang kena amik medical data di unit rekod. data patient yang tebal tu awak kena baca la satu-satu dan analyze.
owh, confirm lain kali USMKK bukan pilihan. :)

doakan saya untuk dapatkan respondent seramai 200 orang. 200 orang je kan? :)




nota 1 : tahniah untuk anak sepupu saya. barakallah. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. lepas ni turn siapa pulak. :)

nota 2: tak lama lagi dah nak puasa. preparation macam mana? saya sendiri rasa macam lack of  preparation. iman tengah turun. huhu :(



"dan tidaklah sama kebaikan dan kejahatan. tolaklah kejahatan dengan cara yang baik sehinggakan orang yang bermusuhan dengan kamu dia akan seperti teman yang setia "
 [Fussilat :34]







2 comments:

S.H.A. said...

uik,siapakah bakal suami awk 2....???wahh...gosip baru mse cuti ni...

dilla nazri said...

Wahhhh sudah ada bakal..ehem3

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH