Wednesday, April 7, 2010

Ukhuwwah fillah…

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang...

Alhamdulillah,syukur kepada Allah kerana memberi saya peluang dan kelapangan untuk menyertai usrah bersama kakak senior….first sem masuk Kuantan ni,saya dan beberapa orang sahabat dapat mesej dari kakak Naqibah saya Kak Fizah untuk join usrah…

Sepanjang usrah dua sem ni banyak input2 berguna yang kami dapat…untung kan kalau kita berusrah…bukan sahaja dapat merpatkan ukhuwah yang dah terjalin,tapi dapat perkongsian yang bermanfaat dari sahabat2 sekalian dan juga Kak Fizah sendiri…

Banyak sebenarnya ibrah kita berusrah ni…bukan semua benda kita tahu kan…so,masa ni la nak berkongsi ilmu dan pendapat2 yang berguna…nak bertanya kan yang kurang faham…nak lebih kefahaman lagi tentang sesuatu perkara…dan semua itu untuk dipraktikkan dalam kehidupan seharian kita sebagai seorang hamba Allah yang ingin sentiasa taat kepadanya…InsyaAllah…
Dan usrah juga lah yang membuatkan kita nak bermuhasabah diri untuk lebih dekat dengan Allah..

Sem ni adalah final sem bagi Kak Fizah…so,next sem beliau dah tak ada…kejap je masa berlalu…dah habis 2 semester kami berusrah bersama..



panjang umur kita jumpa lagi...InsyaAllah..~



~kenang-kenangan buat kami untuk kak fizah..~

Harapnya usrah ni dapat diteruskan walaupun naqibahnya dah tak ada..terima kasih atas segala perkongsian2 yang sangat2 berguna daripada sahabat2 sekalian….tak lupa juga buat Kak Fizah,yang banyak berkongsi ilmu dengan kami….semoga ukhuwwah kita akan terus terjalin hingga ke akhir hayat..Insyaallah…segala salah dan silap sepanjang kita berusrah ni harap dimaafkan….


Kak Fizah,Diba,Sue,Kak Mas,Zutiqah,Anis ,Ija dan Ramizah...terima kasih ats segalanya...may Allah bless all of you..InsyaAllah..

Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

~we live our life knowing that its a gift from Allah....~

wassalam...

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH