Monday, December 6, 2010

journey to Penang...



Assalamu'alaikum wbt....


haish, selalu update blog nampaknye....okey,sebenarnya sekarang kat Penang, rumah kakak cuti-cuti Malaysia...hehehe....internet sangat laju...jadi saya gunakan peluang yang ada untuk online...bukan senang nak dapat macam ni...saya tewas dengan internet..:-)

yesterday we went to Penang (dekat pulau sana) by car....for the first time dalam hidup melalui jambatan Pulau Pinang ,jambatan terpanjang di Asia Tenggara...wow! amazing...
tak kisahlah anda anggap saya jakun or whatever...

ingat nak balik naik ferry, tapi kami pulang agak lewt semalam..so, lalu jambatan gak....night scene is very beautiful..Subahanallah!
tapi takpe,saya dah ada experience naik ferry masa pegi Pulau Langkawi 2 tahun lepas dan expeience naik"belon" ke Kota Kinabalu tahun lepas..jadi la tu..hehehe...ada rezeki boleh pergi lagi...

okey,saksikan show gambar di bawah ini...~



Maisarah dengan Tok Ma....



ready untuk keluar..~




Seberang Prai...





Star Cruise...bila boleh naik neh...amik gambar pon jadi lah....hehehe....



the uniqueness of Penang....kebanyakan bangunan kat sana seperti yang anda lihat dalam gambar di atas sama ada yang baru atau buruk...Penang kan bakal jadi kota warisan macam Melaka...



sampai jugak kat Padang Kota...~



seronok kanak2 ini berlari-lari...mereka saja yang ada pada kali ni...lari je keje....




Subahanallah..cantiknye laut ni.....tengok,seronok betul diaorang dok tengok laut...kalau boleh nak terjun dalam tu...tu pu nasib baik pegang...hehehe....ish22..Amir,Naim dan Maisarah...


last sekali....kat Pasar Chaowarasta....beli heruk2 yang ada sama sourvenir...hehehe...



Best sangat...tak kisah lah tempat jauh2 luar negara yang tak tau bila nak pergi...dalam malaysia ni pon tak habis jelajah lagi....ada rezeki Insya-Allah jalan2 tempat lain pulak...pangkor tak sampai lagi ni...nyaris-nyaris nak pergi tahun lepas, tapi perancangan Allah adalah segala-galanya.......

cuti saya sudah dipenghujung....Isnin depan mungkin dah start class dan ready untuk add drop subject...hari ni menunggu untuk "menonton" result di laman web...tapi tak dapat2 lagi ni...huhuhu....

itu sahaja...



wassalam...

5 comments:

dyalova said...

wah,kila mai penang tak gtau pun..hehe family holiday eyh?seronoknye ^^

Nadzipah said...

wah..bestnyer....
ehem2..ada org tu pakai skirt la...ayunya awak...^^

hasnisyakila said...

dhiya:
yup..sorry dya,..
aku g kejap je...
xg mna2 pon..
dok lepak2 kat padang kota je...



kak long:
transformasi sket..hahaha...
cun kan...
wakakakkaa...

Nadzipah said...

owh..transformasi...
nak jadi perempuan melayu terakhir ke ni?ekekeke...
yup..bukan setakat cun..ayu lagi..

hasnisyakila said...

kak long:

hhaahaha...
dok eh..sesaje.try...hehehe..
my wish too

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH