Friday, August 6, 2010

perihal tiket raya...~

salam a'laik....


puasa belum lagi...tiket balik raya dah keluar...ape kes??????
itulah reality dari dulu sampai sekarang...i guess...lagi-lagi kalau nak beli tiket ke arah negeri cik siti wan kembang neh...punya la susah kalau lambat beli....disebabkan tiket habis...lebih2 lagi pada musim perayaan.....huhuhu...

jadi disini kesimpulan boleh dibuat bahawasanya ramai rakyat kelantan di perantauan...ye tak??????mestilah betul...tengok je kakak2 dan abang2 saya....Johor ada,Pahang ada,Penang ada,kalau kat KL lagi la ramai....sampai pening nak singgah rumah sapa dulu.....

ini membuktikan bahawa rakyat2 kelantan ni terdiri dalam jumlah yang ramai...ye ke????entah la.....kalau tengok mana2 ade je...hehehe....dan mereka ini semuanya hebat2...ini adalah satu pujian yang ikhlas....hahaha....

disebabkan rumah kat kelantan,so kena lah "excited"kan diri untuk membeli tiket....HA HA HA HA....terutamanya untuk balik raya ni...boleh saja mentumpang kakak2 atau abang2,tapi saya nak balik cepat...pihak mereka kena urus banyak benda....yang boleh melambatkan keadaan...



kalau tak tunjukkan keseriusan memang confirm tak sempat beli.....tak nak lah saya peristiwa kena tinggal bus berulang kembali....balik masa cuti sekolah....pergi2 stesen plak bus dah gerak...HUH,hambik kau!!!!!
nak beli tiket lain dah confirm terang-terangan kat board kaunter tiket "TIKET SUDAH HABIS"...

mencari tiket di musim perayaan begitu annoying...tidakkah????ye la..kalau lambat tiket habis...kalau beli cepat nanti orang kata over plak..tapi yang penting kita happy....nasib baik duduk dekat kan....tak la susah2 payah merentas laut nak pulang...macam kamu kat oversea tu...hehehe...


i've got my ticket already....HA HA HA....don't be jealous...can't wait that time.....may ALLAH gives me patience and strength.....




RAMADHAN is around the corner......be prepared for it....make use of that month to perform our ibadah in order to attain ALLAH 's pleasure......may ALLAH bless all of us...i begged for forgiveness for what i had done.....




wassalam.....

2 comments:

asilah ahmad said...

wah wah wah berbunga2 atiku bce post kmu ni, especially yg part negeri cik siti wan kembang tu...heheh

hasnisyakila said...

hahaha....
bagos3333...
kena sungguh nak balik..
nanti tiket habis....
hehehe....

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH