Monday, August 2, 2010

cerita musim buah...~



assalamualaikum wbt....


weekend hari tu balik rumah....unexpected planning...sebenarnya nak pegi ke Janda Baik...tapi lain pulak jadinya....mak bercerita buah-buahan banyak...bila nak balik...nanti lambat2 habis plak...masuk bulan puasa ni mungkin dah takde....

haish...rugi lah kalau tak balik..so,plan to Janda Baik was successfully postponed....hehehe....kami pun pulanglah ke rumah untuk merasa musim buah kali ni..tapi tak semua balik...takpe,yang tak balik kiriman tetap ada untuk anda...hehehe...don't you worry....

kalau ikut tahun lepas musim buah mase mula2 arwah ayah masuk wad...kami pulang melawat arwah disamping merasa buah-buahan yang dah masak...sepagi di kebun dan selebihnya di hospital...hampir setahun dah berlalu....

tahun ni pun buah agak la okey...sampai tak tau nak buat apa dah...nak jual konfem tak laku sebab banyak sangat....last sekali,jatuh la ia menghempap bumi dan menjadi baja kembali....ceewaahhh....hehehe...begitulah seadanya...

seronok tau ade kebun buah sendiri...dapatlah rasa makan buah at least setahun sekali...tapi biasanya kalau buah dah ada depan mata,memang tak rasa pun nak makan....kalau dah takde mulalah mencari...itulah...

okey..kita tengok gambar...ade la sikit2...hehehe...sampai kat kebun pun bawak kamera...tak tau nak kata apa dah...yang penting kita happy....happy,happy,happy...(^-*)



rombongan cik kiah ke kebun....silalah bawa peralatan yang cukup...hehehe..~



wah,durian...~



sayangnye...dah buruk,...huhuhu,,,,



"cucu" durian...kecik sangat...hehhee..cumil tak????



ya....ini dia....duku yang sedang menguning....boleh "mencairkan" bibir bagi sesiapa yang melihatnya....hahaha....





wah,,,dipetik terus dari ladang...gaya cam dok kat "ladang anggur" beb!!!!hehehe.....



ni dia...orang kuat kita...


pekena air kelapa seround...hehehe...fresh dari ladang neh...


hasil kutipan kami...hahaha......


mai,mai,mai....3 singgit,3 singgit...cepat!




haa...budak kecik ni pun balik gak...papa dia nak rasa durian...hahaha...
oh ya....gambar terbaru WAN MUHAMMAD HARITH...
sudah besar...kalau gelak sampai bunyi2 lagi....
hehehe.....


okey,,,itu saja untuk kali ini.....buah-buah pun masih banyak....best222!!!!!

p/s:
next week sudah nak start puasa....teringat kembali detik2 kehilangan orang tersayang...AL-FATIHAH!

wassalam...

4 comments:

asilah ahmad said...

bez nye duyyan....nk jgk nk jgk.ngee~

hasnisyakila said...

hehehee..
best222...
meh la bilik saya makan buah...tapi durian tadop la...
~

NazwA_SaN said...

sangat best adalah buah2an..~ sampai xtau nak benti bile.. xpe.. balik clas nak buah lagi~

hasnisyakila said...

to wawa:
boleh...setakat ade ...hehhee
nanti lame2 buruk plak...

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH