Monday, August 30, 2010

catatan ramadhan (3) : ifthor di padang..~

assalamualaikum wbt...


oh...exam UNGS 2050K sudah lepas...ALHAMDULILLAH....so hari ni bolehlah update blog...hehehehe...masa yang sentiasa ditunggu-tunggu...

puasa kali ni sempatlah jugak pegi berbuka puasa dengan kawan-kawan kat padang....what???padang????apa kes...

oh ya buat pengetahuan semua,tradisi orang2 Kuantan ni berbuka puasa kat padang sekali sekala...sangat best..ramai2..walaupun tak semua kita kenal...tapi suasana itu indah....wah!
dan dekat padang tu ada bazar Ramadhan beserta dekat dengan masjid negeri....

sesuai kan???habis buka puasa terus boleh solat kat masjid depan padang tu...boleh dikatakan 95% la orang yang solat dekat situ....jadi terserah anda sama ada nak masak kat rumah atau nak je biar duit mengalir kat bazar tu..hehehe...
tapi yang nampaknya ramai beli kat bazar la...dan satu lagi bawak la tikar ke ape ke yang seangkatan dengannya untuk dibuat tempat duduk.....

sebenarnya,mengikut kakak saya yang sudah lama menetap di Kuantan,start orang buka puasa kat padang tu orang balik kerja....jalan kadang2 jem...so,mereka beli makanan kat bazar dan terus buka kat padang tu...tapi sekarang dah jadi satu aktiviti tahunan plak...hehehe...

ok..di sini ade sedikit gambar untuk di tengok...hehehe....
especially untuk kakak saya dan juga Kak Long yang dok terbayang-bayang macam mana buka puasa kat padang....okey dear????hehehe....



ini dia...masjid negeri...dekat saja...




ramai kan????





meriah bangat...!


itu sahaja untuk perkongsian...ada waktu boleh buka puasa kat padang lagi....


p/s: semalam junior2 lelaki (yang satu department ) seramai 5 orang terlibat dengan accident dekat Karak....keadaan mereka dilaporkan agak teruk.....masih lagi dirawat di HTAA....mohon doakan buat mereka....semoga semuanya selamat...INSYA-ALLAH....to Akif,semoga kamu kuat...

-next week sudah mahu pulang...
-to Kak Long: jangan sedih2 ye....berseronoks lah (^-*)...all the best in your new semester....fighting for calculus....



wassalam...





No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH