Friday, August 13, 2010

catatan 3 Ramadhan

Assalamualaikum wbt....


ALHAMDULILLAH...dah tiga hari kita semua berpuasa....syukur kepada ALLAH SWT kerana diberi kekuatan dan ketabahan untuk menempuh puasa setakat ni....seronok buka puasa ramai2 dengan kawan-kawan yang tak mungkin adanya waktu begini kalau dengan family...tapi kalau buka puasa dengan family lagi seronok bukan???

rindu nak buka puasa kat rumah...kalau ikut memang nak balik minggu...tapi disebabkan "si dia" plan nak balik kena postpone...huhuhu....apa boleh buat...petang tadi terpaksa mengadap "si dia" yang agak la susah..macam mana nak score tak tau...

yang sebetulnya petang tadi ada test aka exam FINANCIAL ACCOUNTING....sebab tu la tak jadi balik...jealous haku ngan budak2 yang balik...HUH!
hari ni pulak adalah hari yang penat...eceh....tu lah sapa suruh buat keje last minute..itulah jadiknye....study dan buat assignment....tak ke nampak banyak tu....

tahun ni puasa sama ngan roomate baru...hehehe...mereka tersangatlah best....sahur sama-sama....buka puasa sama-sama....memang seronok....jazakumullah....kamu semua memang terbaik!!!!!

malam ke-4 terawikh,musolla cf sister penuh...ALHAMDULILLAH...ALLAH kuatkan iman dan kesabaran kita untuk turun solat terawikh....walaupun solat sunat tapi bukan untuk semua bulan-bulan dalam islam....special untuk RAMADHAN KAREEM sahaja...

itu yang kita nak tengok...harap2 sampai ke penghujung puasa...INSYA-ALLAH...

itu sahaja laporan saya untuk Ramadhan 3 1431H...(^-*)

Ramadhan bulan ibadah,
bulan kerahmatan dan keampunan,
para malaikat merendahkan sayap
untuk menghitung pahala berganda....


~semoga ibadah pada hari ini lebih baik dari semalam~


wassalam.....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH