Thursday, August 19, 2010

catatan Ramadhan (2) : puasa dan exam....


salam a'laik....


ALHAMDULILLAH,sudah hari ke-9 kita berpuasa...dan saya selaku student UIA sudah menghampiri mid term exams....huhuhu....kejap je dah masuk tengah sem....rasa cam baru je register sem baru...hehehe.....

puasa dan ke kelas..oh sangat mencabar...hari biasa kamu mengantuk,kamu boleh teguk air.. ..buat hilang rasa mengantuk..situasi sekarang takdenya kamu nak minum air...buatlah kalau rasa tak malu...hahaha....

dan sekarang assignment agak la banyak....dengan nak exam lagi before balik cuti raya ni...semuanya rasa macam rushing je...hohoho....
bila balik je kelas waktu petang terasalah penatnya.....jadi malas nak study...eceh.....

malam pulak mengantuk punyalah awal....ish2222....macam mana study ni...risau gak....I'm not ready to take the coming exam.....
sudahnya planning untuk pulang ke rumah terbantut sama sekali...tak dapat lagi buka puasa ngan ma...huhuhu....sampingan...tak dapat jumpa orang tu...next week,dia dah nak balik Korea...huhuhu....



important date before going to my hometown....

21/8/2010 --------- setahun sudah pemergian arwah ayahanda tercinta ke rahmatullah
25/8/2010 --------- introduction to statistics 30/8/2010 --------- UNGS 2050 K 2/9/2010 ----------- mathematical methods
juga hari hurey2....sebab?
--- last exam b4 balik even lepas tu ade 2 paper lagi... --- nak balik...rindu nak buka puasa kat rumah....


semalam ifthor CTS 091....seronok jugak...berbuka puasa dan solat terawikh sama2.....gambarnya tidak dapat disiarkan atas sebab yang tidak membawa kamera...hahaha....

semoga ALLAH kurniakan saya kesabaran untuk menempuh hari2 yang mendatang.....diberikan kecerahan hati dan ketenangan fikiran untuk menuntut ilmu.....doakan saya dapat menempuh exam dengan jayanya...INSYA-ALLAH....



wassalam....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH