Sunday, May 8, 2011

---- cuti -----

salam a'laik....


sepatutnya n3 ini sudah lama dipublishkan tapi, disebabkan kesibukan saya sebagai "bibik terhormat" dirumah menghalang untuk update blog. hehehe.

cuti yang hampir sebulan yakni 27 hari sudah tamat. masa saya 648 jam di rumah dah berakhir. huhuhu. merindui life di rumah. ke rumah Allah bersama bonda. merindui slot IMAM MUDA. merindui csi-Miami, merindui Life Unexpected, merindui Dirty Jobs, i like your style Mike. hehehe. you are such a brave man. cuba macam2. hahaha. merindui replay Oprah Winfrey Show.

siapa sangka, replay Oprah bersama Hugh Jackman hari tu 2 kali haku tengok. hahaha. Hugh Jackman punya pasal. adeh!

tak lupa merindui channel2 kegemaran saya. hohoho.



* perenggan ini hanya untuk menjeleskan kak long sahaja*
hehehe. jangan marah dear.

ya, saya berkesempatan ke PBAKL 2011 bersama kakak2 dan Ema. dah dua2 cuti, so saya ajak la Ema, walaupun orang yang beribu-ribu juhnya kat sana dah jeles. hehehe. 3 hari berturut2 saya dan Ema "tawaf" di PWTC. hehehe. buku2 yang kami beli tak terkira banyaknya. hahaha. i like.

dan tak lupa juga ke Excess bookstore di Amcorp PJ. fuh, tengok english novels kat sana buat kamu jadi rambang mata. banyak dowh, murah pulak. i like again. hehehe.

Rabu lepas, result keluar.
Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah, saya puas hati. hehehe.
dapat result tu, hati dah melonjak-lonjak nak amik pure mathematics. no turning back. i hope so. my wish. insya-Allah.

hari ni kembai semula ke UIA Gombak untuk meneruskan short sem minor business, dan saya kira ini short sem terakhir. kerana tahun depan dah nak kena practical. insya-allah.

eh, lupa plak. saya dapar present dari orang jauh nun disana yang diposkan ke Malaysia. hehehe. thank you so much Kak Long. i love it. dah rasmi semalam. hehehe. miss u. (^_*)




okeylah, cukup sudah untuk aktiviti saya di rumah, yang terasa agak la lagha. huhuhu.


pulihkan kembali semangat anda. teruskan usaha dan doa serta tawakkal kepada allah.
kita merancang, DIA juga merancang. tetapi hanya ALLAH perancang yang terbaik. jangan sesekali mengeluh, kerana ia buat kita tak bersyukur.

jangan bandingkan orang yang lebih dari kita kerana ia buat kita tak bersyukur dengan apa yang kita dapat. tetapi bandingkan dengan orang yang kurang dari kita kerana ia buat kita rasa bersyukur.



wassalam

3 comments:

Nadzipah said...

hoho..baru berkesempatan baca n3 ni...

memang jeles habis la dgn kak ila...blh pergi PBAKL11 tu...tapi nak wat cmne kan...saya xde sayap nak terbang...huhuhu...(wat ayat sedih)

whoa~Alhamdulillah..tahniah...result exam mesti gempak ni kan?

a'ah la..esok dah 10th may..selamat ber'short sem' la ye kak ila...

mesti ayu kan masa rasmi semalam tu..ekeke...*wink2* i'm glad to hear that..=)

seb baik sempat sampai b4 kak ila gi gombak...maaf la..delivery lambat plk..huhu...

hasnisyakila said...

hehhehe...
tq222..
tq so much....
i'd really appreciate it...(^_*)

"happy mother's day"..
hehehehee

Nadzipah said...

heheh...

happy mother's day to you too...mother-to-be insya-ALLAH, one fine day...=))

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH