Tuesday, January 17, 2012

aquaria ^^

salam 'alaik





ALHAMDULILLAH, semalam berpeluang ke AQUARIA KLCC. jangan bilang saya jakun. hahaha. :D

masuk saja anda pasti akan terpesona dan rasa berbaloi dengan harga tiket yang tersebut.








kami lah yang berlagak "jakun" itu. hahaha


piranha







see, the two big fishes






cantik sangat!


two visitors ;P





masuk saja ke kawasan terowong yang menempatkan 4 ekor shark, penyu dan pelbagai jenis ikan yang tak terbilang banyaknya. Subhanallah, cantiknya dasar lautan.
menyusuri terowong yang sepanjang 90m ini pasti membuat anda teruja. yang mana sambil2 jalan tu tetiba ada shark lalu atas kepala. OMG!





the longest tunnel in Asia. the journey is begin ^*











the shark swim just on our head. OMG!



and the shark again...


begitu tekun cik pelawat ini...thank you dear for spending time together^^





kami keluar dan masuk balik. hehehe. dan berpeluang bergambar dengan shark. penat tau kejar dia semata-mata nak ambik gambar. ^^












sempat juga menyaksikan "shark feed time". tapi masa tu shark tersebut jual mahal, dia tak makan pun ikan yang dibagi oleh diver tersebut. piranha feed time tak sempat tunggu. sob2. T____T



the best moment that I've ever had with you. thank you very much !^^





gambar2 tersebut hanya diambil menggunakan sony e sahaja. huhuhu. nak guna kamera canggih masih lagi tak mampu. ^^

okey, saranan penaja, selain jalan2 window shopping di mana2 shopping complex, boleh pergi ke Aquaria tengok ikan, yang dah memang takleh beli pon. hahaha.
tengok dasar lautan yang memang osem, yang ALLAH ciptakan dengan sebaik-baik ciptaan. ALLAHU AKBAR!


jom ke Aquaria. kempen ke Aquaria disamping kempen memelihara jerung atau dengan kata lain save the shark fin :)

and last but not least, saya rasa macam tak nak keluar, dan rasa macam nak je kerja kat Aquaria tu. heee!


"berjalanlah kamu di atas bumi ALLAH yang seluas-luasnya ini."



babai shark and friends........

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH