Thursday, July 7, 2011

jalan-jalan : penang

salam 'alaik



cuti saya dah bermula. minggu lepas lagi. dah nak habis dah pun. 2 bulan lagi. hehehe. so, destinasi pertama adalah ke Nibong Tebal, Pulau Pinang. last sekali pergi tahun lepas, ke Padang Kota Lama. eheh.

sebelum tu nak cerita pasal Puduraya. hahaha. takde benda nak cerita sampai Puduraya pun kamu nak cerita ye. okey, sapa dah ke Puduraya setelah direnovatekan? cantik kan? gaya macam dok kat airport je. hahaha. tu je nak bagitau. hohoho. lama tak pergi, nasib tak sesat je.

Pbila g penang ni, tok soh tak g makan mee udang atau pun char kuew tiaw. best oooo. tak sama ngan tempat lain. sebab tu la Papa Harith suka balik Parit Buntar. hehehe. ye ke ^^

dan semalam pekena mee udang Bandar Baru. caya lah. jeles Papa Harith tatkala ku menghantar mms untuknye. takpe, MIL you kan orang sana, tiap2 minggu boleh balik. hehehe. nampak gaya, kena cari orang Perak ni, sebab nak merasa mee udang. *wink*


mee udang saya.


oke, dekatkan. nampak tak udang dok berenang2 tu. hehehe.

yessss! thumbs up! rasa nak tambah lagi je. maka tinggal la kepalanya sahaja meneruskan sesi berenang mereka. hahaha.

and last but not least, saya la tu dengan Maisarah.


itu saja kisah di Penang. nak ke pulau tunggu cuti sekolah hujung tahun ni. hehehe. janji dapat pekena mee udang, itu sudah cukup. eheh. char kuew tak sempat pulak. takpo, nanti kita mai pulok. kan Maisarah kan?

malam ni off to Kluang. Abang amir is waiting for us. hehehe. can't wait to see both of boisterous boys there. (^_*)

ni kisah semalam, borak telefon dengan Abang Amir
Amir: Sukila kat mana tu?
Sukila: kat rumah Maisarah.
Amir: okey, kejap lagi Amir pergi.
Sukila: gelak. hahaha. Amir2

dia ingat Johor- Penang macam Pasir Puteh -Kota Bharu kalih. hehehe. cumel awak. nanti kita jumpa ye.


bakal merindui budak ini. nanti jumpa umah Tok Ma ye, sayang. miss you darling. MMMUAHHHH ^^





okey, see you


wassalam

2 comments:

Nadzipah said...

OMG! mee udang...

tak kira, i balik nanti u kena belanja i mee udang. boleh? hah ha!

oho..nak gi jumpa amir pulak ke? kirim salam kat amir eh..:P

hasnisyakila said...

hehhehe,,,,

nak cari mano mee udang klate...heheh

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH