Friday, August 7, 2009

I’M NOT JUST A KID…..

Salam ukhuwah kepada semua….


Syukran….praise be to allah that gives me the opportunity to gain knowledge (al-‘ilm) and became an undergraduate student….
After spm,dapat offer ke centre for F oundatin Studies (THE GARDEN OF KNOWLEDGE AND VIRTUE.),CFSIIUM PJ……its actually a matriculation centre under IIUM itself…Seronok dapat g uia….dari dulu lagi nak g uia….xtau la kenapa…hihi….abang dulu pun blaja uia gak,tapi kejap je,dia cakap xbest….then keluar….hehe…(sori a ja….kantoi kan anda….haha…)…best la kat uia…uia pon ok ape…tak kisah la tak boleh blaja jauh2 pon…yang penting,we have the desire to gain knowledge….dua tahun kat CENFOS memang best….xtau nak cakap camane….blaja kat uni ni lain sket dr mase sekolah kan….we are freely to do anything….no preparation class….everything is on our desire..hehe…but,mind yourself la…..dapat kos physical science….actually it based on mathematics studies…it differs from the other course because we have to learn 4 levels of mathematics…wow…interesting…I like it…that’s why I ‘ve chosen it as a first choice…hihi….biology is not my cup of tea……is better for me to calculate rather than memorize something…physics and chemistry pun kna belajar gak….selain dari tu,kena amik islamic studies like Understanding Islam and Aasic Themes of Quran….and also Arabic language….

1st year kt CFS seronok gak…dapat ramai kawan…..weekend pegi je umah akak2 and abang2….sume menetap kt kl…hehe…clas pon tak sibuk sangat…..Cuma mase ada test je la busy sket….belajar pon up sket masa dari form 5 dulu….lagi details…we had the basic already….kt secondary school dulu suka sangat chemistry,tapi masuk uia give up da…….chem susah…physics is better….i love it….

Alhamdulillah,tamat sudah 2 tahun kt CFS IIUM PJ…..result pon boleh tahan…hehe…tapi ramai yang dapat tinggi…maknanya kena study lebih lagi la tu….Allah nak tunjukkan pada hambaNya bahawa semua benda yang kita nak tak semestinya dapat…Allah tu maha penyayang pada hambaNya…..Insya Allah,semua doa kita akn dimakbulkanNya….kalau bukan sekarang,mungkin yang akan datang….yang pastinya Allah sentiasa memudahkan urusan setiap hambaNya…..syukur Alhamdulillah….

Dalam Al-Quran Allah ada menyebut:

Dan Tuhanmu berfirman,berdoalah kepadaku,nescaya akan kuperkenankan doamu.sesungguhnya orang2 yang menyombong diri dari menyembahku akan masuk neraka jahannan dalam keadaan hina.(Surah Lukman:60)

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH