Friday, August 21, 2009

Kuantan campus….

Enlighten the ummah with faith and knowledge…..

Alhamdulillah,dah lebih sebulan kat iium Kuantan Campus to pursue my degree….Insyaallah….nak coret la sikit macam mana life kat kuantan ni...on 7th july 2009 I registered in IIUM Kuantan Campus….starting my life as a undergraduate student….dulu kat matrik…sekarang da masuk uni dah….syukur…panjang umur dan sihat tubuh badan…Al-Fatihah buat sahabat yang kembali ke rahmatullah beberapa hari sebelum register kt IIUM Kuantan Campus….kat kuantan pon,jumpa kawan2 kat pj dulu….yang direct intake tak ramai sangat…

7th-9th July Ta’aruf Programme was progressed….a lot of briefing was conducted…..sampai boring dah…huhu….tapi kalau tak bagitau mesti tak tau kan…itulah lumrah student baru masuk…habis je Ta’ruf Programme,busy untuk register kos dan subjek…everything must do on our own….

first week kat kuantan,settle semua benda yang UIA nak…amik gamba untuk smart card,test for Tilawah and Fundamental …..Alhamdulillah,Tilawah test saya exempted,tapi Fundamental tak lepas….kena masuk clas…tapi best gak,boleh blaja yang kita tak tau…..

Second week in Kuantan,classes were started….i’m taking Computational and Theoretical Ccience(CTS) and studying 6 subjects for this sem….fuh..banyak tu….kena work hard la…CTS students semua sekali 79 orang…kos kami tak ada direct intake….muka2 same je masa kat pj dl…tapi seronok….belajar semua satu kelas….kalau nak duduk depan kena datang awal la…satu je yang tak suka,Kuliyyah Sciences sangat jauh…kalau jalan kaki almost 20 minutes to go there…..nasib baik bus provided…kalau ta,tak tau la camane…

Blaja kat uni susah ye…subject Number Theory by Dr.Pah sangat susah….huhu…proving all the times…kalau time Calculus pulak,we have to present the topics…..our lecturer pProf Dr Torla said,students will remember forever what they have talked rather than listening to the lecturer….betol kan???clas Dr Jesni pon best gak…beliau sempoi je…hihi…suka round2 kat meja tgk homework buat ke tak….subjek yang kurang minat tapi I’m trying to love it,Managenent Studies by Bro.Yusuf……required subject for Sciences students…jadual pon tak la pack sangat….Friday tak ada clas…bestnya…

4 tahun kt kuantan campus..lama tu…..insyaallah,I’ll try my best to hire good education and gain a lot of knowledge during my that time….masa belajar ni lah seronok kan….nanti bila dah kerja tak ada cuti dah…..so,make usefull of the time to do a lot of activities that satisfy ourselves and that can be a moment to remember forever….InsyaAllah….

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH