Monday, April 23, 2012

sehari bersama seabad terasa ^^

assalamu'laikum wbt



Alhamdulillah, program yang dirancang dah pun terlaksana. Alhamdulillah, ALLAH memudahkan perjalanan kami semua walaupun permulaannya ada sedikit masalah berkaitan bajet dan proposal. sama ada the budget will be approved by students development atau tidak.



pagi Sabtu 21 April program kami berlangsung.

oh ya, sebelum tu. sebenarnya saya dan kawan-kawan mengambil subjek ko-ko iaitu community serivice 2 ber"credit hour" the only and only 0.5 hours. sedikit bukan? untuk skill ke 2 ini kami diminta untuk melaksanakan program dimana budget untuk comm. serv memang disediakan. maka kami memilh untuk melaksanakan program bersama penduduk kampung.

kampung yang terpilih adalah Kg Gong Limau di Kemaman Terengganu. 1 jam lebih dariada UIA.

pertama kalinya saya join program luar bersama penduduk kampung. kalau orang kampung sendiri biasa saja, naik motor pun boleh senyum sambil ditanya "nak g mana tu?" hehehe


nak kata kat sini, orang2 sana memang sporting habis. walaupun lagi tadi kebanyakan mereka bekerja/bersekolah ganti, tapi masih ramai yang datang nak join program. warga ibu2 dan ayah2 berserta anak2 kecil sekali. ^^

masa pendaftaran untuk games, cepat mereka datang ke depan. memang sempoi habis. i like.

dan saya sejujurnya lama dah tak involve dalam program kat kg sendiri. masa ada program saya pulak tak cuti. dan tidak bersebab untuk mengatakan saya sebagai seorang "antisocial". eheh~











jadi, apa yang kami lakukan sebenarnya kt sana? sebenarnya kami main masak-masak. hehehe.
ye, kami memasak untuk penduduk kampung kat sana. disamping dok memasak tu, ada la jugak aktiviti untuk mereka. start dengan colouring contest untuk si kecil.



dan jugak aktiviti2 untuk orang2 dewasa. seriously, makcik2 dan pakcik memang sporting habis. semangat depa semua ni. hehehe.





tengok, semangat bukan mereka. hehehe.


 tukang masak. untung sapa dapat dia. eheh :D










tok ngulu. ^^ isteri pak cik ni ketua kumpulan berzanji tau. hehehe.



 sehari bersama seabad terasa ^^



the programme manager. untungla jadik PM :P



lepas habis makan2 semua bersurai. maka sesi kami pulak untuk mengemas dan basuh pinggan.

rasa macam kenduri betul plak. hehehe. biasanya jadik tukang menyibuk je. :)





okey, itu sahaja updatenya. dengarnya dah ada berkenan nak buat menantu. eheh. kita tunggu la ^^





No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH