Thursday, May 10, 2012

apabila rindu itu bertandang..

salam 'alaik



2 3 kali telefon rumah atau pun ma yang menelefon, soalan ini kerap ditanya.

" ma dok buat apa?" saya bertanya.
(jawapan macam2 berdasar situasi)
"bila nak balik?" ma pulak tanya.
"lambat lagi. lepas exam nun. awal bulan 6." sob2. menangis dalam hati.

rupanya dah lama saya tak balik rumah.
saya keluar daripada UIA sebelum ni bukan balik rumah sendiri,
tapi g rumah kakak2 dan abang2,
termasuk masa mid break hari tu.
told you, duduk rumah orang lain tidak sebebas di rumah sendiri.

Alhamdulillah, untungnya saya belajar dalam Malaysia tanah tumpah darah :)
nak balik bila-bila masa pun boleh, janji ada masa dan tiket.
kalau ada orang sponsor tiket lagi lah untung :]

final exam saya pun dah tak lama.
Insya-ALLAH, 25 hb ni starts first paper.


apabila rindu itu bertandang,
hati menjadi sayu,
mengenangkan orang yang di sayang,
yang jauh di mata,
namun sentiasa dekat di hati.
kerinduan itu satu fitrah,
kerinduan itu satu anugerah,
nikmat ALLAH untuk setiap khalifah.


you know you are the number one for me,
there's no one in this world that can take your place,
I'm sorry for ever taking your for granted,
i will use every chance i get,
to make your smile, whenever I'm around you,
[Maher Zain]







No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH