Wednesday, November 21, 2012

November 2012

Salam 'Alaik




Lama sudah tidak menulis. Hmm, minggu ni minggu busy setelah seminggu duduk tak buat apa. :(
Bila tiba banyak kerja, terus masa jadi tak cukup. Ini lah manusia. Waktu lapang disia-siakan. Sabda Rasulullah SAW 
"Terdapat 2 daripada nikmat ALLAH yang dilupakan ramai orang yakni nikmat kesihatan dan nikmat waktu lapang."

Sekejap je masa berlalu. Sudah hampir ke penghujung November. Kemudian December. Kemudian 2013. Final exam. Dan berakhir. In Shaa ALLAH :)



Untuk kesayangan saya yang menyambut ulang tahun pada bulan November :)




10.11.12 ; the best date ever :")
Kak Long

17.11.12
Syuhadah. Syuhadah Natasha. Natasha adalah nama yang arwah we yang suggest kan dulu :")

18.11.12
Zarif aka Bobby. Nama diberi Wan Zarif Fakri Haqeef. Nak penuh kotak surat beranak kata ayah dia. Hehe ><

20.11.12
Kak Ti aka Mama Maisarah :D

21.11.12; cantik jugak tarikh ni
Kak Rah


~Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Semoga sentiasa dibawah rahmat dah redha ALLAH. Semoga sentiasa diberkati oleh ALLAH. Semoga tabah menghadapi ujian dan dugaan ALLAH. Sayang kamu, kamu, kamu, kamu dan kamu hanya kerana ALLAH :) ~


Hmm, bila lama tak jumpa rindu mula bertamu. Itulah hakikat kasih sayang :)

In Shaa ALLAH bulan 12 kami ada family gathering. Boleh jumpa semua orang :)




***************

Sudah seminggu melangkah ke tahun baru. Alhamdulillah. Semoga terus thabat untuk ke arah kebaikan. Gunakan sebaik-baik masa yang ada untuk membuat kebaikan. Masa yang sudah berlalu tidak mungkin akan kembali. Dan kita jugak tidak akan dikembalikan ke dunia hanya untuk menggantikan kehidupan dunia kita yang lampau. ALLAH!

"ALLAH tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri yang mengubahnya"
[Ar-Ra'd;11]



Jangan lupa bait-bait doa kita untuk saudara-saudara kita di Gaza. Sesungguhnya ujian mereka begitu berat sekali. Hanya orang-orang yang terpilih diberi peluang untuk syahid di jalan ALLAH. Dan sesungguhnya mereka itulah golongan-golongan yang dipilih ALLAH. Subhanallah!




Bumi Gaza berdarah kembali,
Muharram 1434H telah menjadi saksi,
Rakyatnya terbunuh disana-sini,  
Hasil kekejaman zionis telah terbukti,
Tanpa belas dan kasihan tertanam dihati!


Namun usah bimbang, usah ragu,
ALLAH  sentiasa ada bersamamu,
Syurga-NYA sudah tersedia untukmu!




Bukan niatku untuk kaku membisu,
Bukan juga untuk tidak membantu,
Tetapi aku bimbang dan ragu,
Apakah diri ini bisa membantu?
Namun usah gundah saudaraku,
Bait-bait doaku untukmu,
Tidak pernah padam saban waktu,
Semoga ALLAH memberi ganjaran  untukmu,
Saudaraku!










1 comment:

Hasmunirah said...

nasib baik ingat besday kak... huhuh

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH