Monday, February 28, 2011

maher zain live in concert



salam a'laik....



Saya rasa sekarang, sebut Maher Zain, everybody knows him, especially kanak2 kan. Hehehe. Sampai Naim pun boleh nyanyi lagu Insya-Allah. Sesiapa yang masih mencari siapakah gerangannya boleh la baca kat sini dan sini. Satu lagi kat sini.

Alhamdulillah, i was able to go to his concert last Saturday. Subhanallah, ramai rupanya peminat Maher Zain ni. Penuh Stadium Malawati. Tak kira tua muda kanak2 semua ada. Syukur ramai yang menyokong Maher Zain kat sini.


Gaya santai Maher dengan hanya bertopi mampu membuat orang ramai terpaku dengan lagu yang dinyanyikan. Nak nyanyi lagu nasyeed tak semesti berkopiah berjubah, tapi kita tengok mesej yang disampaikan melalui lagu yang dinyanyikan.


Malam tu, stadium penuh. Kekosongan yang ada hanya tiket berharga RM297. Yang lain full! Semua tak sabar nak tengok Maher Zain disamping Mesut Kurtis dan Irfan Makki. Adik di belakang saya tu siap ikut Maher Zain nyanyi lagi. Semangat betul. Nanti adik hafal la lagu Hijjaz dan Inteam pulak eh. Hehehe.
Sampaikan family ini susah payah dari Ipoh semata-mata anaknya nak tengok Maher Zain.

Sekumpulan remaja kat depan saya nak tunggu lagu "Barakallah". Siap hafal2 lagi. Hahaha. Memang semangat. Mesti Maher Zain gelak kalau dengar. Hehehe. See, Maher Zain's adoring fans. Everybody loves his songs.

Nothing much to say, everybody had a great time that night. Maher Zain really performed well that night even he's bit tired. Berpeluh2 kat stage tu. Hehehe. I love Mesut Kurtis too. He's just amazing. Tengok Mesut Kurtis yang ala2 Adam Sandler. Hahaha. Cumil je. Bayangkan Adam Sandler yang tengah nyanyi kat stage tu. Not too forget Irfan Makki, i love your songs. Please come again all of you. We are always welcome you.

Kalau ada lagi, saya dah ready untuk tempah tiket. Hahaha. Ni baru betul2 semangat. Disamping dok dengar Daughtry, Simple Plan tu, ada baiknya kita dengar jugak lagu2 untuk rohani kita, Hehehe. Pesanan dari penaja.

That's all i can say. I enjoyed the concert. I loved their show, especially Maher Zain and Mesut Kurtis. Memang la, datang tu sebab nak tengok Maher Zain kan? Hehehe. Hope you will come to your second home again, Mr Maher.
All the best for you!



Ticket. Sila abaikan harganya. Hahaha. Yang penting saya dah pernah pergi Maher Zain live in concert. Hahaha.




wassalam....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH