Friday, August 26, 2011

cikgu-cikgu yang kelakar~

salam 'alaik



akhirnya,ter"jalan" jugak hasrat nak buat lesen. hehehe. ngilu telinga bila dengar. jadik co-pilot buleh la.^^

amali 8 jam dah habis, penilaian dua jam pun dah habis, masalahnye nak test jpj 11hb 9. 10 hb 9 nak balik kuantan balik dah. ish2. gawat ni. lama2 konfem tak ingat pulak. hahaha. apa boleh buat, jpj sibuk ngan ops sikap ke berape ye?

jam pertama jumpa cikgu, nampak garang sangat, tapi rupa-rupanya ada dalam hati ada taman. hehehe. masuk2 je dalam keta, terus cakap cikgu nak panggil gapo ni? cikgu panggil La deh. hahaha. rasa macam dok ngan family je.
"naik nga cikgu takut sokmo(selalu). bekeng (garang) ke cikgu?"
"ade la sikit2, hehehe. cikgu saya skoloh dulu tak bekeng sangat."
aik, ape kaitan. hehehe.

masuk jam kedua, cikgu selamba habis. dari tempat naik sampai ke selising kami dpk gelak2. hahaha. macam2 cerita ade. mempromosikann kedai lalat tempat kelahirannya. katanya orang kedai lalat hebat. terus saya balas orang selising lagi ganas. hahaha.
"calon2 ni hebat2, ade sekali tu dia kecek (cakap) orang putih ngan cikgu, pahtu cikgu nak jwab gano (macam mana)."
"we(wan) try ganah (suruh bawak laju) sikit."

jam ketiga cikgu ni kelakar habis. bila dapat tahu saya belajar kat UIA, terus dia tanya nak cikgu panggil ustazah ke? hehehe. saya bukan ustazah, harap maklum. ^^
tanya pulak soalan cepu emas, ade boyfriend ke tak lagi. aiseh, ni jawapan paling mahal yang boleh saya katakan. hahaha.
terus dia kata, nak buat menantu pun anak2 kecik lagi.
aik, situ pulak. hahaha.

jam selbihnya cikgu yang sama. cerita pun amcam nak sama je. hahaha.

cikgu penilaian semalam pun sempi jugak. beliau panggil saya Ni. singkatan bagi Hasni. ayu bangat. hahaha. masuk2 terus tanya anak ade berapa dah. hah?
cEh, maturednye saya. hahaha. cikgu kata, mana tahu orang sekarang kecik pun ade anak dah. maaf, saya masih belajar. harap maklum. hehehe. eh, alasan tak logik ^^.

beliau bercerita macam2. sampai dia kata kahwin ngan orang sebelah rumah takde feel nak balik kampung. hehehe.
"hak tu sedak, cikgu, tak payoh baloh (bergaduh) nak balik rumah sapa." hehehe.
"nati kalau nak cari tak payah cari sekampung la deh."
aih, bagi pesanan nampak. hehehe.

ni satu lagi cerita. pasal pak cik tukang bawak kereta yang kerjanya amik dan hantar calon. hehehe. dia seorang yang pasif saya kira. hahaha. tempat dekat pun rasa jauh bila naik keta ngan dia. keh2.
mogok punya pasal, saya sanggup jalan kaki dalam 4oo meter, dekat je sebab malas nak tunggu dia. hahaha.
kita punya lama tunggu, dia boleh buat donno je sambil borak2 ngan staff lain. sapa tak bengang.
sorri la pakcik. muda lagi sebenarnya. hahaha.;p

sempoi habis cikgu2 sini. seronok. hahaha. nampak saja garang, tapi rupa-rupanya dalam hAti ada taman. kelakar habis la. hehehe. i like!



Okeh, itu je nak cerita. cikgu2 ku yang kelakar. hahaha.





_____ the end _____



1 comment:

Nadzipah said...

hahaha...memang cikgu2 yang kelakar..
sempoi dan santai...best2...

hihi..

La..*ok boleh terima la..sebab dah biasa dengar kan..*

Ni..*uiks! ni special case ni...hah ha*

takpe..panggilan berbeza pun orangnya tetap sama..=)

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH