Tuesday, October 20, 2009

Short holidays in Sabah……

Salam ukhuwah buat semua…dah lame tak post new entry ni…just came back from Sabah actually…. pegi jalan2…..first time kami pergi berjalan jauh lepas arwah we (ayah) tak ade….Wah agak best pegi jalan2 kat Sabah ni….rase cam tak nak balik je hari tu….pergi pon ade sebab gak….kalau tak kerana konvo k ayu confirm tak sampai Sabah….tapi Alhamdulillah dapat gak rase holiday kat sabah even pegi 3 hari je….paling seronok first time naik ‘belon’….hehe…

Day one….

Dari LCCT ke KK lebih kurang 2 jam setengah….pegi ngan Air Asia je…lain tak mampu…at least merase gak naik kapal terbang biar la kejap pon….tak best pon actually….boring je…kalau lama lagi tak tau la….kat KK kami sewa van….senang sket nak bejalan2…dan stay 3 hari 2 malam kt Faridah’s Bed n Breakfast in Likas…..ala2 omputih la homestay ni coz every morning breakfast are provided….just tdo n breakfast je la….yang lain sendiri punye tanggung…sampai kat KK Airport jam 12.30 tgh hari dan terus ke homestay….petang tu baru keluar ke Jesselton Point….jeti nak ke pulau….then,kami pergi ke Tanjung Aru beach nak tangok sunset….Subhanallah sempurna nya ciptaan Allah….dapat la tengok sunset yang real punye….memang cantik….dan sempat juga kami ke Sutera Harbor….tempat kapal2 mewah milik Sultan Brunei if not mistaken….malam tu after makan2 n solat, pergi ke pasar Filipine…macam2 barang ada especially mutiara Sabah….dari sekecil2 mutiara sampai lah kebesar2 mutiara….memang banyak….memang famous la…murah pon murah…macam2 jenis mutiara ada…sampai tak tau nak pilih yang mane…rase cam nak beli je semua tu…ma pon tak lupe beli untuk anak2 dan menantu2 nya…..saya pon dapat bahagian gak..pilih punye pilih tapi ma la yang bayar…



kami di sutera harbor.....~



dekat tanjung aru.....cantik kan...??



sho kat tanjung aru...tarian ape tak tau...



ni la dia...pasar filipine.....

Day two….

Pagi tu pergi kak ayu pnye konvo kat UMS….nasb baik dia kena sesi pagi..boleh pg bejalan petang tu….before siap konvo kami melawat2 Tamu Gadang UMS (pesta konvo)…bahasa pasar orang Sabah…beli bunga dan macam2 lagi….after kluar dewan canselor,amik gambar la..ape lagi kan..gambar kenangan konvo UMS….sukenye dah dapat degree….saye pny turn lagi 4 tahun…Insyaallah…congrate sis…tapi lagi suka kalau arwah dapat tengok….then after lunch kat UMS,kami ke Kundasang…ni la tempat yang memang nak pegi sangat2…..dari KK ke Kundasang dalm 2jam…jalan nak ke sane pon ala2 nak gi Cameron Highland la…before tu singgah dulu kat Tamparuli Suspension Bridge nak amik gamba punye pasal….then,kami pergi Kinabalu Park…..tapi kat kaki gunung je la….tak sempat sampai puncak….cuaca sejuk dan kabus pon tebal….siap2 bergambar ,kami bertolak balik ke Likas…



tamparuli suspension bridge.....



blogger girl and her mother...eheh....



kami....di kaki gunung kinabali...kinabalu park...


Day three….

Hari ni hari last kat sabah…tak sempat pegi berjalan ke mane2 pon coz flight balik kl kol 12.30 tgh hari….nak check in lagi…..pagi UMS dan amik gamba je la ngan jubah konvo before kena hantar…..then,terus ke KK Airport….balik makin banyak beg nampaknye…..ngan kotak2 lagi….memang shopping sungguh la….dan selamat smpai ke LCCT jam 3.30…..



last day in sabah...


Syukur…..lepas sudah jalan2 di Sabah 3 hari…tak tau pulak bila boleh sampai sane…InsyaAllah…ade mase dan panjang umur sampai lagi…..pergi untuk ape tak tau la tu…..mane tau dapat jodoh ngan orang sane kan????heheh….what a sweet holidays 2009…..thanks a lot to ma,a jaa, k ain and k rah.....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH