Thursday, July 15, 2010

cerita tahun dua,,~

dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang....


ALHAMDULILLAH..dah seminggu melangkah ke alam SECOND YEAR STUDENT OF CTS....first year sudah tamat dengan jayanya....maha suci ALLAH yang maha memberi segala kejayaan yang kukecapi...maha suci ALLAH yang mempermudahkan urusan hamba-NYA ini...moga-moga tidak menjadi hamba yang "lupa daratan" kepada pencipta-NYA...Na'uzubillah...

hari isnin hari tu dah pun stat kelas.....walaupun sibuk2 dengan add and drop session,namun lecturer2 ku tetap bersemangt mengajar....oh ya...I’m finding that this semester a scary challenge….thus, I must put a lot of efforts into my study in this semester..InsyaAllah….

sem ni macam previuos semester jugak...credit hour 18.5...nampak cam sikit...tapi subjek yang diambil yang buat nampak banyak....huhuhu....core course semuanya mencabar bagi saya....begitu jugak dengan minor subject...

semester ni jugak banyak subjek yang dapat diajar oleh lecturer yang tak pernah mengajar kami sem ni seperti DR SAMSUN dan MDM RUSNI...namun begitu, jumpa lagi dengan DR PAH....hehehe....begitu jugak dengan USTAZ RAZAK....

okey....seminggu belajar,I've already got the assignments and also the tutorials..hehehe...don't be jealous....i love that sort of things...hehehe...benar bukan....sapa tak suka buat assignment mahupun tutorial...

dan setakat ni hari SELASA masih lagi start kelas petang..pukul 2pm you....hehehe...happy bangat...sem ni saya belajar MATHS METHODS dengan DR SAMSUN...best bukan?????hehehe.....

sebut pasal subjek minor ni saya jadi geram dengan seseorang "&*&**&&&"....cakapnye tak serupa bikin..buat saya jadi bingung jugak...tapi i have to respect "*****" since "*****" is the one that settle all about the schedule...huhuhu...sorry to say...hari ni buat saya jadik nak marah dengannya...sabar je la...
okey...cukup pasal ni....huhu...

yang pastinya seminggu kelas ni sudah terasa kepenatannya...baru "gear 1" bak kata ZAKIAH...hehehe....nanti masuk "top gear" tak tau nak kata la...huhuhu....hopefully everything will be okay....INSYA-ALLAH...

Seringkali bait-bait ayat ini keluar dari bibir.....semoga ALLAH memperkenankan...

”YA ALLAH,Kau permudahkanlah urusan hambaMu ini dalam menerima dan mengamalkan ilmuMu…tenangkanlah fikiranku dan lapangkanlah dadaku untuk menerima ilmuMu…beriku kekuatan untuk terus berusaha tanpa rasa jemu dan malas..wahai tuhanku,aku berlindung padaMu dari rasa sedih dan gelisah,dan aku berlindung padaMu dari kelemahan dan kemalasan,dan aku berlindung kepadaMu dari sikap pengecut dan bakhil,dan aku berlindung padaMu dari cengkaman hutang dan penindasan orang…YA ALLAH,kurniakan ku iman yang sempurna,hati yang khusyuk,ilmu yang berguna,keyakinan yang benar2 mantap…YA ALLAH,kurniakanku cara hidup yang jitu dan unggul,selamat dari mala petaka….kembangkanlah lembayung rahmatMu kapadaku,keluargaku dan sesiapa sahaja yang bersama2ku…wahai tuhan yang paling mudah dan cepat memperkenankan doa hambanya…selawat dan restu ALLAH untuk junjungan kami Muhammad,nabi yang mulia kepada keluarga baginda dan para sahabat baginda”Amin…

Hopefully I’ll do my best 4 this sem…let bygones be bygones…starting a and also a new semesternew goal in order to have a good achievement in study…InsyaAllah…don’t let yourself down….work hard and then turn to HIM young lady….ALLAH always be with you ….pray a lot..Man Jadda Wa Jada..

"MY LIFE IS IN MY HANDS....NO MATTER WHERE I AM...NO MATTER WHAT WAS HAPPENED IN MY LIFE.....I CAN CHANGE MY LIFE....."
INSYA-ALLAH....

wallahua'lam...

wassalam....

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH