Sunday, July 11, 2010

CERIA CH 611 ~

salam a'laik...


"ceria....untuk kita aje"....annoying bukan????huhuhu....itu lah dia cartoon channel untuk budak2...ye ke?untuk mak bapak budak pon boleh gak...hehehe...

tapi yang pastinya ceria 611 memang digemari ramai..ape keistimewaannya pun saya tak tau...macam2 jenis kartoon ade...dari hagemaru,GBS,tom-tom bak,kapten boleh dan banyak lagi...wah cara saya bercerita macam suka tengok ceria je...hahaha...well!!!!

salah satu channel yang saya tengok even kelihatan annoying bila dah takde cite nak tengok...teruk bukan????tom-tom bak menarik perhatian saya..best kan???hehehe....

bila kanak-kanak ribena (anak2 sedare) pulang ke rumah,ceria 611 menjadi pilihan mereka...so,kami kena layan je la....tapi kadang2 saya yang meng"conquer" remote tv dan sembunyikan dari bebudak neh....aman la sikit kalo nak tengok hallmark...hehehe...sorry ya!!!

tapi situasi inilah yang membuatkan saya terpaksa menonton ceria 611:-

# bila kerumah kakak...so kena ikut rentak anak2 buah la...biasa la....saya kan MAK SU yang baik...hehehe...
# bila mereka bercuti di rumah (kat kampung)....bagi menunjukkan saya seorang aunty yang baik maka saya benarkan mereka menonton ceria.....tapi buat sementara sahaja....kerana mak sedare mereka pun nak menonton gak..hahaha...ceria vs hallmark atau channel lain..mana yang menang.....hehe...
# semasa nak memujuk mereka supaya diam dan tak bergaduh sesama mereka...bila buka je ceria semua senyap dan menonton dengan tenang...hehehe...ini membolehkan ibubapa mereka dapat melakukan kerja dengan tenang..begitu juga aunty mereka....hahaha...
# ini reason yang paling baik..bila mana takde cerita nak tengok semestinya ceria menjadi pilihan hati....huhuhu...

haish...banyak la plak merepek pasal ceria 611 ni....kalau dibuat undian rasanya ceria 611 yang juara....hehehe...

oh ya...malam ni final untuk world cup...tapi saya tak minat bola...sebabnya saya tak kenal mereka dan mereka tak kenal saya...hahaha...statement yang tak boleh blah..tapi begitu lah realitynya...
kamu dok berjaga malam untuk tonton bola lebih baik nya kamu tidor...kan???
saya berlaku adil buat semua pasukan..jadi saya tidak menyokong mana2 negara yang bertanding...hahaha...

ini cerita lain pulak....

petang tadi saya tiba di kuantan setelah bercuti seminggu...berhabis masa bersama ma,kakak dan juga saudara saya yang baru tiba dari Korea....beliau bawa pulang ole2 untuk saya...thanks ya..hehehe...

waktu hurey-hurey saya dah tamat...dah tak boleh tengok "imam muda" lagi....all the best untuk IMAM MUDA ARAN DAN NURI...hehehe...kamu berdua hebat!!!!
dah tak boleh nak tengok "ER" lagi...huhuhu...takley tengok dr carter dah...juga tak boleh tengok aksi kelakar charles shoughnessy dah...huhuhu..

okey cukup pasal TV...banyak sangat dah tengok cite..huhuhu...

oh ya....baru sahaja habis menonton KCB...terukkan???orang lain dah lama habis kita baru je habis...huhuhu....tapi watak khairul azzam sangat menarik minat penonton...hehehe...

yang pastinya usaha yang terbaik untuk semester baru ni...lupakan yang lain...hehehe...

oh ya lagi..handset saya gagal diselamatkan...huhuhu....so,sila lah kumpul duit untuk yang baru...hahaha....okey...

mengenai buku....akan cuba habiskan buku yang tak sempat baca tu...macam mana nak buat ye..asal keluar je mesti beli buku..."VIRUS" ape yang menjalar dalam tubuh ni saya tak tau la..huhuhu...gila beli buku tapi tak sempat baca...

eh33...dah jauh saya "mengembara"....ape kes dengan ceria 611 tadi....hehehe...tapi itulah rancangn kegemaran anak2 sedare saya...tak tengok ceria 611 boleh demam agaknya bebudak tu...huhuhu...yang dok menangis boleh senyap....hebat bukan???kengkadang bikin saya tension.....
alah,kamu pon join mereka jugak bukan???hehehe...

okey....setakat itu sahaja...sori kalau salah silap....

p/s:
doakan buat saya untuk semester baru ni...saya dah jadi budak tahun 2.....ALHAMDULILLAH!!!

wassalam....

1 comment:

hasnisyakila said...

kenape tak ley add comment...
ye ke kak ayu neh...
meh nak try,,,

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH