Friday, July 23, 2010

CTS 091 ukhuwah day....~





assalamualaikum wbt...


setelah dua minggu start sem baru dapat jugak kami berkumpul satu batch pagi tadi untuk "CTS 091 UKHUWAH DAY"......Walaupun dah sibuk dengan assignment dan tutorial serta komitmen yang lain....ALHAMDULILLAH...ALLAH beri kita peluang untuk terus berukhuwah walaupun kat kelas dah jumpa hari-hari kan...

tapi aktiviti sama-sama kat luar semestinya tak sama dengan jumpa dalam kelas...kalau kat kelas semua tunjuk muka "ketat" masa belajar...focus!!!!!...hehehe....

walaupun dah hampir 3 tahun kenal,start dari CENFOS PJ lagi sampai la sama2 masuk UIA KUANTAN sama2 satu kelas nak masuk 2 tahun dah...tapi rupa-rupanya banyak lagi yang kita tak tau pasal kawan kita even dah jumpa hari2 pun....

pagi tadi banyaklah jugak aktiviti sampai ke tengah hari....semuanya ber"motif"kan nak lebih mengenali antara satu sama lain...tarikh lahir bape hari bulan..asal mana...adik beradik bape orang...kelebihan...nasihat2....semua tu ade yang kita tak tahu...bagus gak gini...at least tau dia tu orang mana...hahaha....

harapnya aktiviti begini akan diadakan pada masa akan datang....barulah ukhuwah antara kita ni bertambah kukuh...INSYA-ALLAH....gembira-gembira gak study jangan lupa...semester ni dah makin mencabar,makin bertambah kesusahannya....

semoga kita semua dapat buat yang terbaik untuk semester ni...lupakan yang lama...kita tanamkan tekad dan azam untuk berusaha dengan gigih kali ni....tak lupa juga untuk memohon pertolongan ALLAH yang sentiasa mendengar setiap permintaan hamba-hamba-NYA....

lihat saja gambar2 dibawah yang menjadi saksi aktiviti pada hari ini..:-D



berkumpul sebelum gerak......




jalan -jalan....




sisters.....





masjid dalam pembinaa....eh tiba-tiba plak...hehehe...saja tunjuk.....


haaa....nampak tak makhluk kecik tu....cuba lihat betul2..apakah ia?????



sungguh...khusyuk.....~


rakyat kelantan di perantauan...hahahaha.....


senaman...baik untuk kesihatan.....
silalah rajin bersenam...hehehe....

ukhuwah fillah abadan abada.....


itu saja gambar yang bisa dikongsi bersama....

diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a ia berkata bahawa Rasulullah SAW telah bersabda:

"janganlah kalian saling mendengki,jangan saling menipu,membenci,membelakangi dan janganlah kalian menjual atas jualan sebahagian yang lain.
dan jadilah kalian hamba2 ALLAH yang bersaudara.
orang muslim adalah saudara terhadap muslim yang lain,.maka,jangan menzaliminya,jangan membiarkannya,jangan membohonginya dan jangan merendahkannya.
taqwa itu disini (seraya baginda menunjuk ke dadanya dan mengulanginya 3 kali).
cukuplah seseorang dikategorikan jahat apabila dia merendahkan saudaranya sesama islam.
seluruh orang islam atas islam itu haram darahnya,hartanya dan kehormatannya."


saya "sayang" CTS
sebab ia "cantik","handsome","pandai",sangat "mencabar" dan segala macam lagi....
sayang CTS sebab saya suka CTS....(*-^)


wassalam......

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH