Saturday, July 10, 2010

leading the way~

assalamualaikum wbt...


Let ‘s lead the way
Enlighten the future
Share the wisdom
Through the spirit of Islam

Revelation and Reason
We shall excel, we shall prevail
Merging faith and knowledge
We’re the khal?fah
We’ll fulfill the Am?nah

Chorus:

Together,
We make the world a better place
Forever,
Expand the culture of Iqra’
IIUM,
Is to realise, the meaning of…
Rahmatan li’l-Alam?n

Together,
We make the world a better place
Forever,
Expand the culture of Iqra’
IIUM,
Is to realise, the meaning of…

(Mercy to all the worlds)

For all mankind


Masihkah sahabat2 sekalian ingat lagu ni…lagu ni kan kita dok nyanyi 7-9hb JULAI 2009 dulu tu…hehehe….pagi petang siang malam dok “practice” lagu ni…huhuhu….

Sedar tak sedar dah hampir setahun kita di bumi UIA KUANTAN ni…dah habis tahun satu dengan jayanya…ALHAMDULILLAH…dan isnin ni dah pun mula sesi baru 2010/2011….kita dah nak masuk tahun dua….INSYA-ALLAH…

Adakah kamu semua sudah ready….saya sendiri masih cuak nak belajar ni…huhuhu….yang pastinya sem depan lagi mencabar berbanding sem sebelum ni…so,we must put a lot of our efforts on it….work hard and then trun to HIM….trust ourselves…INSYA-ALLAH because ALLAH is always by our side….

tapi yang pastinya anda semua sudah berkobar-kobar untuk melangkah ke semester baru dengan azam dan semangat yang baru...kamu semua kan mantap2....hehehe....

semoga lagu ni menaikkan lagi semangat kita untuk melangkah masuk sem baru...hahaha...tak ley blah....INSYA-ALLAH...

~don't let's fear stand in the way of success~

saya tinggalkan anda dengan serangkap pantun...hehehe...

"masa hurey-hurey" sudah di penghujung,
semester baru datang berkunjung,
azam dan semangat sentiasa menggunung,
semoga ALLAH sentiasa menolong.

~good luck and all the best to all of you~

MAN JADDA WA JADA...

wassalam...

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH