Friday, September 24, 2010

situasi ini....

Salam A'laik....


jika dahulu ada seseorang bertanya saya....

"belajar kat mana?"

"Kuantan."

"U ape?"

"UIA je".

"macam mana boleh masuk UIA? ****** mintak tak dapat pun...dia dapat ****"

"ntah...mintak dan ade rezeki dapat...so pergi la..."


komen untuk ini :

semua kita boleh mintak..tapi ALLAH yang menentukan...mungkin rezeki ****** tuan puan kat tempat lain....jangan cakap sebarangan okey.....mungkin ada benar jika saya tidak sehebat ****** tuan puan.....tapi cukuplah hebat buat diri sendiri....



bila situasi ini timbul..


"amik medic ke kat UIA Kuantan tu?"

"a'ah." *bohong la*

"eh tak la....amik MATHS je."


komen ini..:

semua orang ingat dalam seluas-luas dunia ni, sebanyak2 universiti kat Malaysia ni HANYA ada medical and engineering saja...
common la wahai semua, janganlah jadi outdated....oh mungkin benar medical and inegineering kos yang sangat gah...saya tak menafikan....

tapi kalau semua jadi engineer dan doctor,mana yang lain????
bukan kah kita memerlukan antara satu sama lain....?


situasi lain...:-


abang : dia amik maths (merujuk pada saya) tu dia ada
kakak : eh tak la....hari dia ada bagitau bukan maths, macam computer gitu....

kakak 2 :xtau la....hehehe...tak ingat...


komen untuk ini ..:

oh jangan gaduh2...tak baik...hahaha...situasi ini tanpa saya di situ masa kat Johor hari tu...dua orang lecturer dok bertelagah tentang saya amik kos ape...hehehe....

baik lah kakak2 dan abang2 sekalian,adikmu ini amik Computational and Theoretical Sciences(CTS).....degree nya maths sciences la...nama spesific CTS....

so,silalah tolong ingat...hehehe.....



oh okey...n3 yang tak mengarut (lebih kecil) sesaje (lebih kecil) mengarut......*maths itu perlu* :=P.......*tak ley nak tekan simbol la*
by squeeze theorem,n3 ini menjadi sesaje...hahaha....


~salam pagi Jumaat buat semua...~
kesemua mid term saya sudah tamat..ALHAMDULILLAH...so,boleh lah study untuk final plak....



wassalam...

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH