Monday, October 18, 2010

layar keinsafan....

salam a'laik.....


internet sedang mengalami masalah...blog tidak dapat diupdate...ngee...kenapakah ini berlaku.....nak suruh study la tu...hehehe....betul ape.....exam is around the corner....huhuhu....

saya begitu, tersangat-sangat dan amat tertarik dengan lirik lagu "Layar Keinsafan" nyanyian kumpulan Mestica...mereka datang buat concert hari tu..best!!!hehehe....

walaupun lagu sudah lama, tapi bait-bait itu tak akan lusuh mahupun hilang, malah kalau kita tengok betul-betul ,renung dalam-dalam sangat memberi makna yang mendalam...yang boleh munusuk kalbu....hebat bukan penulis lirik ini...

saya yakin anda semua dah hafal lirik lagi ni....apa yang menarik minat adalah

"mengapa nantikan senja, barukan terdetik pulang ke pengkalan"

dalam bukan maksud tu....kalau dikaitkan kita sebagai hamba ALLAH yang selalu lalai ni, kenapa nak tunggu tua baru nak bertaubat? sempat ke? kalau sedetik lagi umur kita diambil????Astaghfirullah....

kenapa selalu kita tangguhkan masa untuk buat baik...nak tunggu sampai bila...kita hidup kat dunia ni tak lama....bila2 masa saja kita akan pergi....
kenapa perlu tangguhkan solat...kalau tak sempat solat, macam mana????

haa...part ni saya suka..kenapa kena tunggu exam dulu baru nak study...hahahah....peringatan untuk diri sendiri juga....bila exam lambat lagi kita pun buat rilek....hehe...bila exam dah dekat barulah gelabah...ish2222....kasihan!!!!!tu la., awal2 tak nak study...huhuhu....

kenapa baru rasa nak menghargai seseorang bila orangnya dah tak ada....kenapa baru rasa nak menghargai sesuatu yang dah lama kita dapat...kenapa susah "penghargaan" itu untuk hadir...
kadang2 bila fikir, kita banyak tak bersyukur dari bersyukur....

kalau diikutkan banyak lagi...kenapa perlu tunggu sesuatu untuk melakukan sesuatu...kenapa perlu tunggu senja untuk ke pengkalan...bukan kah keadaan cerah lagi baik, lagi selamat...

begitu jugalah kita, tepuk dada tanya iman "kenapa nak tunggu berumur baru nak tambah ibadah."

mendalami lirik lagu adalah bagus...(^-*)..jangan tahu nyanyi sahaja tak tahu nasihat disebaliknya....

~semoga bermanfaat buat semua, terutama buat diri sendiri yang masih lagi memerlukan peringatan,kekuatan dan kesabaran untuk terus berada di jalan-NYA...INSYA-ALLAH...~

wallahua'lam...


wassalam......

1 comment:

Fariqh said...

saya suka membaca post saudari, sememangnya mendengar lagu Layar Keinsafan oleh mestica sgt menyentuh hati. lirik lagu paling mendalam pernah saya dengar, no wonder this is my No.1 fav sone ever...

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH