Sunday, October 10, 2010

Kem Bestari Solat Perdana...~

assalamua'laikum wbt....



kaifahalukum?????
i wish everyone be in a good condition with the gift of Iman and Islam...insya-ALLAH...

semalam bertarikh 9 oktober 2010,satu Kem Bestari Solat Perdana Tahun 5 Zon Pantai,Daerah Kuantan telah diadakan di Sekolah Kebangsaan Sungai Soi....
saya dan beberapa orang rakan dijemput utuk menjadi facilitator....semua sekali 10 orang...

pengalaman yang cukup menarik bagi saya...berhadapan dengan pelajar tahun 5...mereka2 ini lebih kuranglah dengan anak2 sedara...kalau mereka di rumah saya boleh handle,mestilah adik2 ni boleh handle jugak....hehehe...

walaupun mereka ni aktif tak duduk dia,ke sana ke mari semasa LDK,tapi we had lot of fun yesterday.....

serba sedikit mengenai kem ini :-

pelajar didedahkan dengan bacaan azan, iqamah dan bacaan doa selepas azan dan iqamah....realitinya memang mereka dah tahu,tapi untuk memantapkan lagi bacaan mereka..

dan kami semua dijemput untuk mendengar bacaan mereka dan catit buku rekod J-Qaf adik-adik ini...



semasa LDK..:-

saya dapat kumpulan 12 seramai 6 orang 3 lelaki 3 perempuan...

"ingat lagi nama akak?"
"ntah lupa."

hahaha...memang kelakar lah diaorang ni....

"ingat tak bacaan semua2 ni?"
"tak ingat la.kalau saya baca sikit boleh.ustaz cakap boleh?"

"akak belajar kat UIA ke?ayah saya kerja kat sana."

tapi saya tak kenal pun...hahaha...

"ustazah,eh akak,nak nombor telefon boleh?"
"nak buat apa."
"saje."

"akak ade facebook?tulis nama ape?"
"ade...nape,nak add ke?"

fulamak,memang advanced Calculus mereka ni...hehehe....I LIKE....


selepas makan tengah hari,kami semua bertolak pulang....semoga segala apa yang kami lakukan mendapat keberkatan dari-NYA...INSYA-ALLAH...

nak tengok gambar????sure,help yourselves...tapi snap sikit je semalam...




PRESENTING...YEEhaaa....ini dia ADIK HAZEEQ...
sila anda lihat dia menulis nota....
sangat tekun bukan????
hahaha.....
patutlah dia dok kelas pertama....
jadi,boleh lah contohi Hazeeq ya.....hehehe,...



pelajar2 tahum 5 yang menyertai kem solat semalam....~





sesi LDK..


kakak2 faci...~



dengan guru2 Pendidikan Agama Islam dan juga J-Qaf SKSS...~



ini dia...depan:dari kiri:- Azzamuddin,Daniel dan Nazrul.
belakang: dari kiri:-Athirah,Nisa dan Farhana...


setakat itu sahaja...

p/s:

semalam saya berjaya mendengar lagu Maher Zain di IKOD...tapi dinyanyikan oleh "Maher Zain Wannabe"(suara yang tak ala2 MZ pon....heheh)...hahaha...tension haku...huhuhu...


wassalam...

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH