Tuesday, October 5, 2010

Al-Fatihah buat nenek tersayang...~

salam a'laik.....


hari ni baru berpeluang nak update blog....pagi semalam baru tiba dari rumah dan kelas for the whole day....8.30-7 pm yesterday....malam pulak sudah penat...huhuhu...
and for today,class will start at 2 pm....

last weekend balik ke rumah,dengan hajat nak melawat nenek yang dah beberapa hari tak sihat....tak makan for the past few days....ma sudah beberapa kali tanya masa mesej mahupun call, taknak balik rumah ke....

kalau diikutkan saya ada test last friday..tapi ALLAH sudah permudahkan urusan saya...ALHAMDULILLAH....test dibatalkan,lecturer bagitahu masa kelas rabu malam yang lepas..malam tu jugak saya minta kawan belikan tiket balik rumah....
semua kakak2 dan abang2 pun balik weekend hari tu....

namun ALLAH sudah menentukan segala-galanya....kepulangan kami bukan untuk melawat nenek tapi melawat jasadnya yang diambil penciptanya....arwah meninggal jam 5 pagi 2 oktober yang lalu...hari yang sama masa arwah ayah dulu.....

perginya seorang hamba ALLAH untuk mengadap penciptanya.....2 kali saya menyaksikan kematian di rumah ini.....takutnya untuk menghadapi mati....cukup ke amalan selama ini...Astaghfirullah....

masa kematian dua insan paling hampir dengan nenek yakni menantunya (arwah ayah) dan anak bongsunya (pak su saya),terkeuar kat mulut dia,kenapa ALLAH amik nyawa orang muda dari dia...walhal dia yang dah lama sakit...huhuhu....

arwah dikebumikan selepas zohor..semalam semua dah berangkat pulang ke tempat masing2...tinggal Ma dan Kak Ayu saja....sunyinya hanya ALLAH saja yang tahu....rumah yang berlapan bilik itu hanya berpenghuni 2 orang....huhuhu...
semoga ALLAH melindungi mereka berdua...Insya-ALLAH...

AL-FATIHAH buat nenek tercinta...semoga ditempatkan dalam kal~~angan orang2 beriman....amin....

~kami semua masih ada untuk membahagiakan hatimu, Ma....INSYA-ALLAH....~



Wassalam...

1 comment:

cik n0_miey said...

yeke..salam takziah
Al-Fatihah..

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH