Saturday, September 17, 2011

4 tahun = 4 laptop ^^



salam 'alaik



Hari ketiga di UIA, baru berkesempatan “melawat kawasan” di OCD aka office of campus director atau pun admin building. Masuk sem baru ni admin buiding baru je siap. So, segala department di Kuliyyah of medicine dah berpindah ke admin buiding termasuk library yang dah ada bangunan sendiri. Tapi saya belum sempat nak melawat library. Payah sikit ni. Library pulak tu. Hee^^


new COD ^^

Ke OCD besrsebab, nak mencari ITD office gara-gara wifi tidak boleh disambung di dell berdarahku. Huhuhu. Mana boleh duduk kalau lagu tu. So, usahakan diri la ke OCD untuk mencari ITD. Hehehe.

Cantik la OCD ni, kelas gitu ^_*


Sampai kat ITD, disapa staff yang nak keluar makan:-


Staff: nak pegi ITD ke?

Saya: ha’ah.

Staff: tak pgi makan dulu ke? masuk sana ade staff yg tgh tunggu.

Saya: ok


Sebentar kemudian saya dilayan. Hehehe.


Staff: student baru ke? (sebabnya bila pasal wifi mesti student baru. Laptop baru la katakan.^^)

Saya: tak, saya 3rd year. (eheh, nak sebut pun segan. 3rd year)

Staff: 091 la ni. Kos apa

Saya: ye, KOS (kuliyyah of science).

Staff : laptop baru la ni. Wah,(sambil2 belek plastic yang tak dicabut lagi)

Saya : ye. (senyum2)

Staff: mana laptop lama?

Saya : kena curi.

Staff: hah, kena curi. Kat mana?

Saya : sini la, mahallah maimunah.

Staff : kalau gitu 4 tahun 4 laptop la ye. Hehehe, ok dah siap. Cuba cek.

Saya: eh, tak la. Hehehe. Dah boleh. Terima kasih. (yes, boleh on9 kat bilik ^_*)


Teringat benda tu, saya jadi bengang sendiri. Laptop hilang sebab orang ambil. Doesn’t make any sense, right. Geram sampai ke habis. Huh!

Sampai ke hari ni saya dengan sarjen mat noor tak setel lagi pasal ni. Tapi sebab beliau dah tak contact, so saya consider dah selesai. Hehehe.

Rasa macam nak panggil CSI MIAMI je solve this problem. Hahaha. Mesti Berjaya punya. Nak2 ade Mr H tu. Miss Natalia, Ryan and others. Fuh, dengar suara Mr H cair dowh. Hahaha.


4 tahun =/= (not equal) 4 laptop. Insya-Allah. Sampai hati staff tu cakap gitu. Hehehe.


p/s : kepada si pengambik, saya halalkan semuanya. semoga awak sedar apa yang telah awak lakukan. kecewanya mak ayah awak kalau dia tahu. sedihnya bakal suami/isteri dan anak2 awak kalau tahu kisah silam umi/ayah nye dahulu. ambik barang orang atau dengan kata lain *mencuri* (kasar je bunyinya kan) ni haram kan.

semoga Allah menyedar awak. kalau saya tahu siapa kah gerangannya saya tak tahu macam mana nak berdepan dengan awak.


وَلۡيَعۡفُواْ وَلۡيَصۡفَحُوٓاْ‌ۗ أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغۡفِرَ ٱللَّهُ لَكُمۡ‌ۗ وَٱللَّهُ غَفُورٌ۬ رَّحِيمٌ

"..hendaklah mereka memaafkan serta melupakan kesalahan orang-orang itu; tidakkah kamu suka supaya Allah mengampunkan dosa kamu? Dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani". (An-Nuur [24] : 22)




2 comments:

Nadzipah said...

Insya-ALLAH. Moga ALLAH memberikan taufiq dan hidayah kepada orang yang berkenaan. Moga dia sedar akan kesilapannya dan memohon ampun pada ALLAH.

Memang susah nak maafkan..huhu..tapi ALLAH pun Maha Pengampun kan?

Moga2 bila kita memaafkan semua orang, semua orang pun akan memaafkan kita..Insya-ALLAH...

Minta maaf jugak..andai ada salah dan silap...

hasnisyakila said...

betul22.....

maaf itu menenangkan......
maaf itu indah....

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH