Monday, September 12, 2011

hari pertama di sekulah ^^

salam 'alaik




hari pertama di sekolah. kedengaran begitu cumel kan. hehehe.

12th September 2011, my first day of new semester after having double triple great holidays at home. and today, Alhamdulillah i'm officially a third year student of bachelor of mathematical science in IIUM Kuantan Campus. today, I'm here again officially in IIUM and also in CTS building. ^^

jumpa kawan2. Subhanallah seronoknya, tak tau nak cakap macam mana. we haven't spent our precious time together since the last day of last semester. huhuhu. 5 months. a very long time.

sesi pembukaan cerita bermula kembali. gelak ketawa kedengaran semula. semestinya diri ini gelak sakan dengan teman2. sebab tu saya digelar orang yang kuat ketawa. lucu sebab ape yang tu tak tau nak bagitau macam mana. hehehe.

rindu nak naik bus kuning pak cik bas bawak. hehehe. pak cik yang sama, sampai nampak macam orang lain. lama sangat cuti kan. hehehe. siap boleh tanya orang baru ke tu.
nak kunci bilik pun sampai lupa kena putar dua kali. lamanya cuti. hohoho.^^


kedatangan kali ni membawa kelainan buat semua. bangunan banyak dah siap. antaranya gambar di bawah ini. hehehe.


IIUM KUANTAN CAMPUS. cantik kan. hehehe ^^


alhamdulillah, hari ni berjalan dengan lancar. jadual pun takde yang clash. cuma sem ni ada kelas hari sabtu. jumaat pun. huhuhu. credit hour pun sama dengan semester sebelumnya.

cuma, semester ni saya sudah berada di tahun tiga. I'm year 3 today. hehehe. dah besar rupanya. ^^ adik2 dua batch lagi kat bawah. tapi macam tak nak mengaku je year 3. nak year 1 balik. hehehe.

semoga semester ni dapat buat yang terbaik. lupakan yang lain. hehehe. usaha tangga kejayaan. "Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri yang mengubahnya."

jika saya tidak berusaha, masakan saya dapat hasilnya.
usaha orang lain tidak akan menjadi milik sendiri.
usaha saya untuk diri sendiri bukan untuk orang lain.
sesiapa yang berusaha dia yang mendapat ganjarannya.
orang yang leka selalunya rugi. na'uzubilah.

ingat DUIT sentiasa. pegang prinsip DUIT selalu. jangan dibazirkan DUIT itu. insya-Allah ada ganjarannya. (^_*)

D- doa
U- usaha
I- ikhtiar
T- tawakkal

all the best untuk sahabat2 CTS 091, Tak lupa juga untuk senior2 dan junior2 CTS. untuk adik2 1st year, selamat datang dan selamat belajar di CTS building. anda akan seronok, tak rugi sikit pun. hehehe. ^^







------ catatan seorang pelajar 3rd year------^^

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH