Thursday, December 22, 2011

it's December

salam 'alaik





December sudah menghadapi pertengahan. 2011 bakal melabuhkan tirainya seperti mana semester pertama saya juga bakal melabuhkan tirainya. dan cuti saya bakal menjelma tahun depan. aduh lamanya! tapi sebelum tu, fokuslah kepada study mu kalau itu membahagiakan hatimu. ;D

n3 ni untuk mereka yang hari lahirnya di bulan December. walaupun di pengakhiran tahun tapi ia bermakna bukan? daripada 29 February yang tibanya 4 tahun 1. maknanya mereka lahir dalam "musim bah" bak kata orang Klate. hehehe.

untuk kamu bertiga happy belated birthday. Sukila dah wish hari tu kan? heee~ eh





Ayah Su mensibukkan diri di sini :P









ni anak sedare yang no-2. 2 tahun muda daripada saya. yang no-1 adalah sama umur dengan Maksu dia. hee~





and for Christmas boy ; happy becoming birthday for you little man! missing your voice. nak dengar Harith bilang2. hehehe.
harith bila nak tambah geng?hehehe


semoga kalian dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. menjadi anak yang soleh dan solehah untuk ibu ayahmu.
panjang umur kita jumpa ye. i don't say this often, but i love all of you for the sake of ALLAH.





p/s:

tak sabar rasanya ingin berpulang ke rumah. lama dah tak balik. kebal tak?

pulang untuk mengecas kembali semangat2 saya yang dah hilang dibawa awan komulusnimbus. hehehe.

pulang kembali dengan membawa semangat untuk menghadapi final exam pertama di tahun 3 ini. INSYA-ALLAH =)


p/s/s:

hari ni result PMR. 3 daripada anak sedara saya amik PMR tahun ni. teringat masa amik result kat sekolah dulu. saya pergi dengan kakak, masa tu arwah ayah ada kerja.


dan sorang anak sedare saya dapat result sejibik macam Mak Su dia dulu. 8A - 1. hehehe. mesti mak saya dok terbayang2 saya menangis dulu2 tu. hahaha. ;D
mana tak frust, kelas 3 Aisyah dulu ,majority dapat penuh.

tapi takpe, berdasarkan pengalaman saya, result PMR tak bawa kita ke mana2. lihat saja kwan2 dulu PMR straight A's tapi bila masuk f4, f5 ada masalah. bukan sedikit tapi ramai.

rezeki ALLAH ada di mana-mana sahaja. DIA berhak menentukan apa sahaja untuk kita. usah gundah usah gulana, terus berusaha untuk mencapai kejayaan.


"setiap kesusahan ada kesenangan."






to kak Nadiah: -

ini keluarga besar saya (siblings, ipar duai dan anak2 saudara). ^^ boleh lawan dengan keluarga suami akak tak ?^^










sekian......

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH