Wednesday, December 14, 2011

love letters # 3

"ALLAH tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu
melainkan mereka sendiri yang mengubahnya."

(13;11)



kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya.

ALLAH dah state dengan dengan ayat yang begitu terus terang, "tak bersembunyi", cun, cumel, impressive, awesome, amazing dll, kalau kamu tak ubah, kamu tak akan dapat ubah diri kamu.

ye , betul, nak jadi kaya macam mana pun, kalau tak kerja, mana nak dapat duit. tak akan mungkin jatuh daripada langit.
begitu juga, nak anugerah dekan macam mana pun, kalau dok tidur bangun macam mana nak score.

telur dan tepung tak mungkin bersalut kalau tak ada tangan yang mengubah kedudukannya. begitulah simboliknya.
sama lah juga, kalau mug kesayangan Mazlan tidak dilanggar oleh Rozaid, tak mungkin pecah , bukan?

diri kita tak akan berubah kalau bukan kita sendiri yang mengubahnya. ibubapa, kakak, abang, saudara2 tak akan dapat mengubah diri kita kalau kita sendiri yang tak ubah.

ayuh sahabat-sahabat sekalian, sama2 tadabbur ayat di atas, tepuk dada tanya iman, sejauh mana aku ubah diri aku setakat ni.

hero tak akan terjadi kalau tidak dimulakan dengan zero.

semoga ALLAH memberkati usaha2 kita. Allahumma Ameen!


p/s: doakan saya untuk quiz Vector Analysis esok hari.;)

p/s/s: have you made the decision yet???????

No comments:

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH