Tuesday, February 16, 2010

“Empty house” again…

Assalamualaikum wbt....

Alhamdulillah selamat sampai kat uia…bertolak dari rumah tadi dalam jam 10.30….dan hari ni rumah kembali sunyi…tinggal mak dan kakak je….sedih pulak…huhu….tok ma Harith menitis air mata melepaskan cucunya setelah semiggu kat umah tok ma…..begitu juga kami semua….rase cam tak nak balik je…tapi apakan daya ,esok ade class,kakak dan abang pon dah keje esok…InsyaAllah,ade cuti kami balik pulak..dan full house again…

Balik hari tu agak seronok even 3 hari je kat umah…tapi amt berpuas hati…dapat jumpa semua yang balik especially lil Harith yang dah semggu balik teman tok ma nye…Harith dah besar…. dia baik je…nangis bila perlu,time lapar dan nak tido je la.…bila balik umah ramai la sepupu2 harith nak riba…biasa la kami penggemar kanak2…

Petang tu mase baru sampai kat umah,kami dukunjungi sepupu2 dari Teregganu yakni anak sedare pada arwah ayah…penuh umah mase tu..seronok plak..dapat jumpa ramai2…terima kasih kerana sudi berkunjung ke rumah…hubungan persaudaraan mesti la diteruskan even org2 tua dah takde kan..so anak2 ni la yang terus menyambung tali silaturrahim yang sedia terjalin…InsyaAllah...

Dan malam tu celebrate birthday abu Harith,Azalea dan Iman…Mak Ngah Harith yang beli kek…pastu makan ramai2 kat bawah….bestnye time tu…yang paling best time amik gambar le…semua gila kamera,apa boleh buat..layan je la…mase tu dapur masih lagi dalam proses pembaikan,so kami makan aci guna pggn kertas je,tak payah basuh..jimat tenaga…hehhe…Alea cumel ngan skirt pink nye dengan riben skali…cute sgt2…

Malam tu gak sempat lagi kami jln2 kat wcy….tapi punya la ramai orang..biasalah cuti sekolah..so ramai la yg amik peluang nak membeli belah kat Kelantan ni….nyesal plak ikut malam tu….ok la asal boleh pekena roti bakar…kami sampai kat umah mase tu kol 2.30 pagi..trus lena..panat g ukur wcy…haha…

Esoknya pegi berjalan jumpa nenek kat Jerteh…sian dia nak balik umah…tapi tak boleh bawak balik mase tu umah ade masalah air…susah sket…nanti bila dah selesai boleh la bawak balik umah…pastu pegi tengok anak Kak Tikah ex-housemate Kak Ain…Muhammad Afiq Aiman….cumel sangat Afiq ni..macam mama dia….dan malam tu buat tahlil kat masjid…

Kejap je mase..tup2 dah nak balik dah…huhu…kat umah pon dah takde orang…full house just only a few days and then back to the basic….baru2 ni rase homesick….mudah-mudhan di beri kekuatan oleh Allah untuk lebih sabar dan tabah…La Tahzan Innallah Ma’ana…

Seronok dapat jumpa semua…mudah-mudahan ukhuwwah kita berkekalan sehingga ke akhir hayat…Insyaallah…panjang umur kita jumpa lagi…

wassalam...

1 comment:

aku mahu jadi insan said...

aku pon nak post gak tapi cc ni takleh bukak word 2007 la'ulu laaa

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH