Saturday, February 20, 2010

Saya dan buku…

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang...

Semalam lepas balik Daurah kat surau Kuliyyah of Pharmacy “tersinggah “ kat tempat jual buku ilmiah….ape lagi..lepak jap…..konon2 nak tengok je….tapi biasalah…last2 beli gak satu buku..ehhee..dah janji ngan kakak tak nak bli buku sampai bulan 6 ni…tapi beli gak..sori sis..haha…

Sebenarnya kami ni suka beli n baca buku..pantang keluar,book shop jadi first destination kami..berjam2 dalam tu pon takpe….puas hati…hari tu kami (saya n Kak Ayu) baru je beli English novel karya Lauren Weisberger….tiga buah sekaligus…actually buku2 tu dalam satu kotak yang ada gambar kasut…hihi…sengkek jap..haha… sebab tu la kami janji taknak beli buku sampai bulan 6 ni…ape punya janji da….mane boleh tahan tengok buku tapi tak nak beli..huhu..

sepatutnya hari tu kami nak beli buku Cecelia Ahern,juga dalam box,tapi takde….Justin Hitchcock membuatkan saya nak bli buku Cecelia Ahern lagi….uhuu…

Tapi kan bulan tiga ni ade International Book Fair kat PWTC…oho...I must go there…so,memang dah terang2 la tak leh tunggu bulan 6 baru nak beli buku…kena save money la…nak g book fair ni…tak pon mintak mak topup kan…ehehe….kalau nak tahu,last year pny book fair ,we went there almost for every weekend…dan tiap2 kali pergi tu,bukan 1 je beli,,,,lebih banyak dari satu…rahsia la bape..nanti anda semua terkejut plak…dan bila kami kira balik bpe byak dah duit habis,terkejut besar gak la..tapi tak pe,asal puas hati…


some of my books...ade lagi kat umah....dan yang kawan2 pinjam...~

Saya suka jenis buku2 ilmiah ,islamic history dan English novel…tapi yang English tu bli time ade budget lebey je…hehe…biasa la English novels ni mahal2….kadang2 tu tak tengok budget pon,rase best beli je buku2 english ni..tak kisah la mahal pon….

salah satu gerai yang memang suka pegi kalau g book fair ialah PTS Publication..buku2 ilmiah banyak kat situ….tulisan Abdul Latip Talib yang banyak menulis mengenai serikandi2 islam paling saya suka….boleh dikatakn semua buku beliau saya ade…kira banyak la buku PTS yang dah kami beli…englisn novel plak,saya dah beli Buku Cecelia Ahern,Tony Parsons,Lydia Teh,Judith Mcnought,dan beberape siri Little Black Dress…

Kalau novel2 cinta ni saya kurang baca….tapi eng novel blh plak bace??????Eng novel lagi la jiwang than malay,kan????Except buku Hlovate..buku beliau saya baca la…hehe…paling suka 5 tahun 5 bulan dan Tunas….ulang banyak kali pon takpe..

Saya akn teruskan bli buku2 ilmiah ni…insyaallah..disamping my eng novel…hehe..seimbang la…beli buku ni tak rugikan….sebab buku tak buruk..kita boleh baca sampai bila2…sebab buku gak saya sedih ngan seseorang…huhu..So,sape2 yang nak pinjam buku boleh la pegi bilik or datang je rumah saya…ahha..Promote la plak…takpe promote mari membaca..


i'm reading the devil wears prada n dahsyatnye doa ibu now..~


membaca jambatan ilmu...ayuh....jom kita membaca...(^-^)

wassalam...

1 comment:

aku mahu jadi insan said...

buku ilmiah mengenyangkan minda macam makan nasik dan buku-buku novel pulak macam makan maggi, kenyang tapi sekejap sahaja...sebab tu kena seimbangkan...

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH