Tuesday, March 13, 2012

karamel choc moist pertama saya ^^

salam 'alaik





pulang ke rumah weekend hari tu boleh makan kuih hijau macam kak Nadiah buat tu, buatan bunda tercinta. hehehe. sedap, jauh beza dengan yang beli kat kedai tu.
tangan tetiba menjadi "gatal" untuk mencuba resepi yang saya jumpa di blog Ummu Hafiz.


nak tau apa yang dibuat. first try is not half bad. ^^
dan dah pun mendapat request untuk buat lagi. hehehe :)



my first caramel choc moist.
banyak resepi yang saya cari berunsurkan chocolate. hee~
caramel di bahagian atas, puding di tengah dan choc cake di lapisan bawah.
yummy!



first slice untuk di rasa. emm, boleh tahan.



nanti boleh cuba buat lain pulak. ^^





nota : 1st quiz Advanced Analysis dah lepas. buat pertama kali ber"quiz" tanpa kalkulator. jenuh nak proving. huhuhu. what to do.




2 comments:

Nadzipah said...

whoa~yummy...sedapnya..
nak resepi..ekeke

hasnisyakila said...

hahahha...


nati nak wi deh....

kena try la tu ^^

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH