Thursday, March 11, 2010

saya malu...saya segan..saya tergugat...~

salam alaik....

pernah tak anda2 sekalian rase camtu...semsetinya ade kan....rasenye n3 ni tak penting pon..tapi sebagai saya punya luahan hati..ceewah...huhu...

saya ade kenalan yang agak rapat...tapi rasenye kami cam satu family plak....lebih dari seorang kakak dan adik....bila birthday bagi hadiah...kadang2 mesej..kadang2 ym..kadang2 skype...agak selalu tanya khabar..

tapi kadang2 saya malu ngan mereka sebab mereka semua pandai2...semua exam score....saya apelah yang ade..study pon locally je...result pon cukup2 makan je...mereka hebat..study kat oversea..amik kos hebat2....tapi saya bangga gak ngan mereka sebab mereka terer...puji ni...

bukan nak berbanding...tapi perasaan malu,segan tu ade...segannya nak jumpa...huhu...rasa macam tak layak je nak jumpa...saya rasa tergugat...tapi mak saya cakap,"takpe la rezeki...mungkin Allah nak beri yang terbaik untuk La"...

saya pernah menangis malu,segan,tergugat...sampai mak saya naik runsing...mase tu nak final exam di UIA PJ...fikiran jadi kacau...study tak berape nak masuk...asal kol umah mesti menangis...tapi Alhamdulillah,mak terus memberi peransang kat anak perempuan dia ni...begitu juga kakak2 dan abang2 saya..."jangan fikir orang lain La...La pon hebat jugak"..kata2 nak menyedapkan hati saya...

tapi semua tu rezeki Allah...Allah dah menetapkan untuk semua..tak perlu rasa malu...segan...kita semua sama di sisi Allah...amalan yang membezakan kita semua...saya tak mahu digolong dalam golongan yang kufur nikmat..Na'uzubillah..

walau ape pon..saya tetap bangga menjadi seorang Wan Hasni Syakila..walaupon tak belajar jauh,tapi saya bangga menjadi IIUM student yang sememangnya universiti yang terbaik..yang menjadikan islam as way of life...tak semua same ngan universiti lain...Alhamdulillah..Allah beri saya peluang untuk belajar di UIA..

last but not least,saya bangga menjadi anak arwah we(ayah) dan ma...

wassalam....

2 comments:

munirah said...

pk +ve je...
jgn asyik tgk org lain...
nanti wat stress jah...
tumpu kat exam je skrg...
perjalanan La masih jauh..

Lina said...

Banyak2 berdoa kepadaNya. La ni tak payahlah a.la rasa rendah diri tapi hak penting nyer abihkan study dulu setakat mana yang a.la nak capai. Hak lain pk kendian. Yang penting you have to think of your self and always says you can do better among others..

wokey.

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH