Friday, May 14, 2010

Masa lampau…~

salam a'alik....

Teringat mase mula2 masuk sekolah dulu….dulu Pasti An-Nas yang sangat jauh dari umah….depan umah je la…cross je jalan tu guna jejantas..hehee..disebabkan sekolah sangat dekat,so ma la yang ambil dan hantar…ngade2...heheh…mane tau nanti sesat tak jumpa cari umah ke…

Best gak sekolah depan umah ni…kalo rasa nak balik,tarus je balik…hhehee…kalo rsa malas pegi sekolah pon layan je…buat sekolah macam ayah kami punya…hoho…kalau waktu jalan2 laju je…memang la…

Kat Pasti tu ade 2 orang cikgu….Cikgu Azira dan Cikgu Kalsum…bagos tak???ingat lagi nama cikgu2…tengok la anak sapa ni...hehee….Cikgu Kalsum tu cikgu ganti je…in case jika Puan Azira ade kerja luar…..kalau tak blaja ngan Cikgu aAzira…hihi….

Kalau nak tau bila time Cikgu Kalsum mengajar saya jadik takde mood nak ke sekolah…tak tau la kenapa…ma saya pun jadi hairan…sekali tu,excited pegi pasti…buka je pintu Nampak Cikgu Kalsum..terus pegang ma nak balik sekali…tak jadi masuk kelas…ish33..anak sapa tu…..apa punya budak la..hahha…sian cikgu….

Mesti Cikgu Kalsum pon naik hairan kan..”budak ni tak suka ak ke”…hehhe….

bukan tak suka tapi tak tau la…kenapa jadik gitu….walau apa pun saya berjaya menamatkan "pengajian" di pasti dengan jayanye ..hhehe..alhamdulillah…dapat anugerah “penyelia pasti” ooo…...hik3....



sebab masa tu dapat masuk pra sekolah…(sepatutnya tak dapat sebab arwah ayah dulu cikgu so,susah nak masuk)…tapi ada kekosongan..boleh la masuk...heh...

tu la serba sedikit pasal budak yang malas p sekolah ni....sapa ye????kata abang saya.."owh gitu,kalau dok gitu dulu buleh dok kat Gee dah"....hahah...sampai hati...itu belom saya bongkarkan rahsianye masa mula2 masuk u dulu...heh...tapi tak sampai hati la...pity for him...

adakah post ni sempena hari guru yang bakal tiba ni...sikit2 la....ada yang lagi gempak...tunggu ye...InsyaAllah...

~tima kasih cikgu2 kat pasti yang ajar saya even ada hari yang malas pegi sekolah..~

wassalam....


2 comments:

++:::dY[a]::::++ said...

hehe..ore tumpang tyme 6 taon..pra x dop agy d skoloh mulo..
nice entry cs kila..

kakti said...

i sempat ajar su kila sehari, boleh dia kata kak ti ngajar tak best. ish...ish..ishh... dia nak cikgu azira juga....

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH