Friday, May 28, 2010

kagum..~

assalamualaikum wbt....


semalam saya keluar untuk mencari ketenangan...aish...tenang benar...sepatutnya nak tenang kena mintak pada sapa kan????tak la sebenarnya semalam keluar pergi beli hadiah untuk kawan saya yang akan melangsungkan perkahwinan minggu depan....tapi saya tak boleh pergi la kerana ada agenda yang penting yang perlu dihadiri...hehhe...

so takpela,janji ada hadiah untuk kak sufi yang merupakan "perasmi" perkahwinan batch kami 091...hhehehe...tahniah...Barakallahu Lakuma....

itu salingan pasal semalam je....yang sebenarnya nak sebut pasal kagum...payahkan kalau kita nak mengagumi sesuatu melainkan memang impress betul2 la...

sebetulnya kita kagum dengan ciptaan ALLAH yang tiada siapa pun dapat menandingi-NYA.. cuba kita perhatikan alam kejadian ini,tak ke kita terfikir macam mana kejadian ni...macam mana langit sentiasa tegak tapi kita tak nampak tiangnya kan???

macam mana kehidupan2 di bumi ALLAH ni diciptakan...semua tu memang buat kita kagum dan bersyukur....seperti dalam firman ALLAH dalam surah Ali-Imran ayat 190
" sesungguhnya penciptaan langit dan bumi dan pergantian malam dan siang terdapat tanda2 kebesaran Allah bagi orang yang berakal.."

saya kagum dengan Nasir sebabnya dia dapat highest masa exam..dia punya markah...fuhh...memang buat saya kagum yang amat...satu mata nak cukup full mark...hebatkan????aku tabik la ngan ko Nasir...orangnya sangat la sempoi...tapi kalau bab study dia yang first....

masa tengok Lin Dan berlatih badminton kat u-tube hari tu pun sangat kagum ngan beliau...honestly,saya tak layan badminton ni...tapi hari tu tertengok...patut la dia hebatkan...latihan je dah umpph..kalau perlawanan double2 ummphh la..hehee...

bila tengok kawan saya,tapi kami tak pernah satu kelas lagi...dia sangat berdikari...family semua jauh di oversea sana...nak balik jauh...tapi dia senang hati je belajar kat sini...yang tu buat saya kagum..bukan senang nak berpisah ngan family ...dah la jauh...maunya tak sedih...huhu....

insan yang paling saya kagumi bonda tercinta...walau mak kepada ma cakap apa pun,ma senyap je...memang la tak boleh lawan ibu sendiri kan..walaupun ada yang mengguris hati...just kata...takpela mak aku...itu la ma...ibu yang terbaik buat saya..saya sentiasa mengagumi ma saya...

KAGUM
KAGUM
KAGUM

semua tu satu nikmat Allah buat hamba-hambanya...setiap orang ada kelebihan tersendiri....

p/s: macam mana naksuruh orang kagum kat kita...wink333...:0D...


wallahu a'lam...


wassalam...

1 comment:

Ayuhasniayu said...

tak yah tunggu orang kagum, kita jah kagum dengan kita sendiri...ke gane?hehehe....

Blogger templates

About this blog

"Ya Allah bukakanlah pendengaran hatiku untuk mengingatiMu,kurniakanlah bagiku ketaatan kepadaMu dan ketaatan pada RasulMu serta beramal dengan kitabMu"....

Blogger news

Lilypie Angel and Memorial tickers

Cheeky Quotes

peringatan...~

sesaat matamu berkedip ingatlah ALLAH sedetik jantungmu berdegup ingatlah ALLAH sehalus budimu ditabur ingatlah ALLAH sekilas hatimu ditaut ingatlah ALLAH